Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Novi kiks crno-belih, Partizanu izmiče prvo mesto.

Fudbaleri Partizana i Napretka remizirali su u utakmici 27. kola Superlige Srbije 0:0, pa će Crvena zvezda imati priliku da pobedom nad Metalcem dođe do prvog mesta.

Pre početka meča održan je minut ćutanja zbog smrti Nebojše Vučićevića i Dragoljuba Jeremića, dvojice nekadašnjih fudbalera crno-belih.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.

PROČITAJTE JOŠ...

U četvrtom minutu Rikardo Gomeš je uspeo da izdrži duel sa defanzivcima Napretka ali je usporen u naletu ka golu crno-belih. Gurnuo je loptu ka Lazaru Markoviću koji je veoma loše centrirao, pa je propala prva šansa za crno-bele. Tri minuta kasnije Kvinsi Menig je bio u duelu sa Nemanjom Đekovićem, Holanđanin je pao ali je kontakt bio preblag, pa od najstrože kazne za crno-bele nije bilo ništa.

U 12. minutu upravo je Đeković mogao da postigne veoma lep autogol nakon centaršuta sa desnog krila, ali je štoper gostiju imao sreće da je lopta nakon njegove intervencije završila malo preko prečke gola koji čuva Nikola Vasiljević.

Ponovo su crno-beli digli ruke nakon gužve u kaznenom prostoru kada je Milan Spremo intervenisao u duelu sa Lazarom Pavlovićem. Fudbaler Partizana se našao na travi, ali je prethodno Spremo izbacio loptu, pa nije bilo penala. U 27. minutu došlo je do prvog manjeg incidenta, pošto je Uroš Rašković grubo startovao nad Lazarom Markovićem i dobio žuti karton, a kapiten crno-belih visoko poleteo u vazduh. Srećom prošao je bez ozbiljnijih posledica i gotovo momentalno se vratio u igru.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prvu veliku šansu gosti su imali u 35. minutu, kada je nakon centaršuta sa desnog boka Saša Marjanović ostao sam u kaznenom prostoru i šutirao glavom, ali je to učinio veoma loše, pa je lopta završila desetak metara od stative.

Do kraja prvog poluvremena viđen je još jedan manji incident kada je Marković žustro odreagovao na start Kojičića koji je faulom sprečio kontru, zbog čega su obojica dobili po žuti karton – Kojičić zbog faula, a Marković zbog reakcije.

Vidno nezadovoljan bio je Aleksandar Stanojević, što se videlo i po njegovim kretnjama pored aut linije, pa su na poluvremenu u svlačionici ostala četvorica igrača crno-belih (Kvinsi Menig, Miloš Jojić, Slobodan Urošević i Lazar Pavlović), ali ni osvežena postava tima iz Humske nije donela preterani boljitak.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nisu u drugom poluvremenu crno-beli stvorili ozbiljniju priliku, sa druge strane Napredak je pogodio stativu, a poslednju šansu propustio je Marko Milovanović, čiji šut glavom, a potom i odbitak, je Nikola Vasiljević sjajno zaustavio u prvom minutu sudijske nadoknade utakmice.

Na kraju, 0:0 i remi koji Crvenoj zvezdi daje priliku da pobedom nad Metalcem u Gornjem Milanovcu „preskoči“ večitog rivala na prvom mestu Superlige.

Partizan – Napredak 0:0

Stadion: Partizana; Sudija: Aleksandar Živković; Gledalaca: 2.506

Partizan: Stevanović, Vujačić, Miletić, Urošević (od 46. Živković), Lutovac, Jojić (od 46. Jevtović), Zdjelar, Marković (od 61. Milovanović), Pavlović (od 46. Jović), Menig (od 46. Holender), Rikardo

Napredak: Vasiljević, S. Jovanović, Đeković, Kojičić, Spremo, Marjanović (od 50. Stevanović), Rašković, Đ. Jovanović (od 78. Džugurdić), Đuričković (od 70. Ivanić), Kočić (od 78. Mladenović), Melunović (od 78. Kunić)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 27. kolo

Subota

Proleter – Radnik 0:2 (0:0)

(Milovanović 56, Babić 65)

Radnički Niš – Vojvodina 1:0 (1:0)

(Pejović 16 penal)

Čukarički – TSC 1:1 (0:0)

(Rakonjac 56 – Mirčevski 90+7)

Nedelja

Kolubara – Radnički Kragujevac 0:0

Partizan – Napredak 0:0

Voždovac – Spartak 1:1 (1:0)

(Pantović 33 – Todoroski 66)

Ponedeljak

14:00 Novi Pazar – Mladost

15:55 Metalac – Crvena zvezda

Kraj! 

Veliki kiks Partizana, Crvena zvezda ima šansu da dođe do prvog mesta.

90′ Velika prilika za Milovanovića, Vasiljević spasao Napredak

Odličan centaršut Holendera, Milovanović je sjajno skočio, šutirao, ali je pogodio Vasiljevića u nogu, a golman Napretka je izašao kao uspešniji i nakon drugog pokušaja. Utakmica je produžena za sedam minuta.

88′ Novi promašaj Partizana

Centrirao je Živković posle faula, defanzivci Napretka loptu izbacili u aut, ubacio je potom Miletić, Rikardo i Živković bili u situaciji da šutiraju, ali su zasmetali jedan drugom a lopta završila preko prečke. Burno je reagovao Rikardo zbog toga, jer je smatrao da mu je saigrač zasmetao.

83′ Napredak pogodio stativu 

Tek što su ušli Džugurdić i Kunić su odigrali sjajnu akciju, napadač gostiju je driblingom uspeo da stvori sebi prostor i šutira, ali je pogodio stativu. Ubrzo je pokazano da je bio u ofsajdu u momentu kada je lopta krenula ka njemu.

78′ Trostruka izmena u Napretku

Džugurdić, KKunić i Mladenović su ušli u igru umesto Kočića, Melunovića i Jovanovića.

75′ Komična scena u kaznenom prostoru Napretka

Nakon jednog centaršuta lopta je išla ka Rikardu, ali je Vasiljević stigao do nje pre napadača Partizana. Ipak, nešto nesigurnija reakcija dovela je do toga da je golmanu Napretka ona gotovo ispala, pa je počeo da žonglira njom u momentu dok se nalazio praktično u zagrljaju sa Rikardom, pre nego što je uspeo da je uhvati i iskontroliše.

70′ Izmena u Napretku

Ivanić je zamenio Đuričkovića.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

68′ Stanojević sve nervozniji kako vreme prolazi

Trener Partizana svaku situaciju na terenu burno prati, nekoliko puta je izuzetno žustro reagovao što prema arbitrima, što prema svojim izabranicima, ali to zasad ne daje rezultata, pošto Napredak uspešno odoleva a Partizan sve teže dolazi do pozicije za gol.

60′ Nova izmena u Partizanu i nova šansa

Izašao je nervozni Marković, umesto njega je u igru ušao Milovanović, i gotovo odmah ušao u priliku, ali je njegov udarac iz neposredne blizine završio malo pored stative Vasiljevićevog gola.

57′ Marković pogodio prečku, ali i napravio faul

Dobra lopta ka drugoj stativi, Marković je za pola koraka kasnio. Uspeo je da praktično natera igrača Napretka da loptu zakuca u prečku, ali je pritom napravio i faul.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

54′ Izmene (zasad) nisu urodile plodom

Želeo je Stanojević da osveži tim, ali sem nešto veće agresivnosti crno-beli nisu dobili ništa konkretno, pošto ne uspevaju da probiju bedem Kruševljana.

50′ Problem za Napredak

Stevanović je ušao u igru umesto Marjanovića, koji je doživeo povredu.

49′ Prva prilika za Holendera

Želeo je Stanojević agresivnost, to je i dobio, pošto je samo četiri minuta po ulasku reprezentativac Mađarske šutirao a Vasiljević jedva zaustavio njegov pokušaj.

46′ Četiri izmene u Partizanu početkom drugog dela

Nezadovoljan je bio Stanojević izdanjem svojih igrača nakon prvih 45 minuta, pa je napravio četiri izmene – na terenu su Filip Holender, Marko Jevtović, Marko Živković i Nemanja Jović.

45′ Kraj prvog poluvremena

Zvižduci u Humskoj, Partizan – Napredak 0:0

43′ Grub faul nad Markovićem, „požuteo“ i kapiten Partizana zbog reakcije

Imao je Marković dosta prostora pred sobom, uspeo je da izbaci Kojičića iz igre, ali je defanzivac gostiju faulom zaustavio dalji prodor krilnog fudbalera tima iz Humske. To je Markovića „izbacilo iz takta“ pa je pojurio ka štoperu Napretka zbog čega je i sam „požuteo“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

38′ Prete i Kruševljani, Marjanović promašio veliku priliku

Prvo je Đuričković centrirao, a Stevanović bez previše problema stigao do lopte, da bi odmah po vraćanju lopte u igru gosti uspeli da je osvoje. Usledio je centaršut sa levog boka, lopta je stigla do Marjanovića koji je bio sam i neometan na oko deset metara od gola crno-belih, ali je u najmanju ruku loše zahvatio loptu koja je završila desetak metara od Stevanovićeve mreže.

35′ Velika šansa za Partizan 

Nakon centaršuta Jojića odlično je skočio Miletić na drugoj stativi, probao glavom, ali je njegov šut Melunović uspeo da zaustavi kolenom pre nego što je lopta stigla do gola i Vasiljevića, pa je ostalo 0:0.

27′ Varnice na terenu

Rašković je pokušao da donese loptu ispred Markovića, ali je njegov start umesto lopte završio na nozi nekadašnjeg fudbalera Liverpula. Poleteo je Marković u vazduh i bolno završio na travi. Srećom, nije bilo posledica, pa je Marković gotovo momentalno nastavio meč.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

22′ Partizan sve opasniji 

Crno-beli iz napada u napad sve više pritiskaju, pa je prvo Marković oprobao udarac iz okreta, ali je bio izblokiran, da bi potom na jedan dugi pas u kazneni prostor Napretka zakasnili i Rikardo i Marković i Menig, pa je lopta završila u gol-autu.

15′ Nova gužva u kaznenom Napretka, Partizan ponovo tražio penal

Prvo je Rikardo osujećen u pokušaju da loptu sprovede u mrežu, potom je stigla do Pavlovića koji je bio u duelu sa Spremom. Iako je oboren, pre nego što je došlo do kontakta Spremo je uspeo da izbaci loptu.

Minut ćutanja pred početak utakmice i odavanje pošte Vučićeviću i Jeremiću

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.

12′ Zamalo evro-autogol

Nakon centaršuta sa desnog krila jedan od defanzivaca Napretka je u duelu sa Rikardom tako zahvatio loptu da je ona mogla da završi u mreži Kruševljana, ali je srećom po njega i saigrače otišla preko gola. Da je ušla u mrežu, bio bi to jedan od lepših autogolova ove sezone.

7′ Menig pao u kaznenom, ništa od penala za Partizan

Bio je u duelu sa Đekovićem, pao je fudbaler crno-belih, gotovo momentalno su njegovi saigrači tražili da bude dosuđena najstroža kazna, ali je Živković ostao pri odluci da kontakt ne sankcioniše jedanaestercem.

4′ Prva opasnost pred golom Napretka

Rikardo je odlično izdržao jedan duel, potom napravio nekoliko koraka ka golu Kruševljana, kada su ga defanzivci stigli. Uspeo je da „gurne“ loptu ka Markoviću ali je krilni napadač crno-belih veoma loše centrirao.

1′ Dobro došli na prenos utakmice 27. kola Superlige Srbije između Partizana i Napretka na portalu Nova.rs. 

Pred početak meča održan je minut ćutanja zbog iznenade smrti nekadašnjih fudbalera tima iz Humske, Nebojše Vučićevića i Dragoljuba Jeremića.

BONUS VIDEO Navijači Fejenorda skandiraju Ukrajini, Grobari zvižde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar