Luka Jović, FK Real Madrid
Luka Jović, FK Real Madrid; Foto: Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos)

Poslednji dan zimskog prelaznog roka je okončan. Videli smo nekoliko veoma interesantnih transfera, a kompletnih događaja završna 24 časa januarske fudbalske pijace možete da se podsetite u tekstu na Nova.rs.

Januarski prelazni rok obeležio je transfer Dušana Vlahovića iz Fjorentine u Juventus, jer je torinski klub najviše bio spreman da plati za jednog fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ:

To će, po svoj prilici i ostati najskuplji transfer, osim ako se poslednjeg dana ne desi neka „bomba“ u evropskom fudbalu.

Fjorentina je u međuvremenu dovela Artura Kabrala iz Bazela, a Dejan Kuluševski je otišao iz Juventusa u Totenhem.

Priča se i o dolasku Nemanje Motike u Crvenu zvezdu iz Bajerna, ali i o dogovoru Kilijana Mbapea sa Real Madridom.

ŠTA ZNAMO DO SADA?

– Eriksen se vraća fudbalu, ponovo u Premijer ligi

– Kilijan Mbape i Real se konačno dogovorili.

Juventus posle Vlahovića doveo i Zakariju

– Nemanja Motika iz Bajerna blizu prelaska u Crvenu zvezdu

– Alvaro Morata ostaje u Juventusu

Njukasl oborio rekord kluba

00.11 Ništa od Karvalja u Liverpulu

Zakasnili su „redsi“ i Fulam, pa će supertalentovani krilni fudbaler ostati na Krejven Kotidžu.

00.09 …ili je tek početak?

Devet minuta posle ponoći bilo je potrebno da potvrdi tezu da ludilo tek počinje. Naime, Barselona i Obamejang su definitivno postigli dogovor, doskorašnji napadač Arsenala pojačaće Katalonce, preostala je još samo zvanična potvrda.

00.00 Kraj! 

To je to, nema više prelazaka među klubovima u većini liga Evrope. Prelazni rok traje u Izraelu, Austriji, Turskoj, Srbiji, Rumuniji, Švajcarskoj, Slovačkoj, Rusiji, Češkoj, Poljskoj, Letonij, Litvaniji, Norveškoj, Švedskoj, Finskoj, Kazahstanu i Islandu.

23.55 Još pet minuta…

Podsećamo, u ponoć se zatvara fudbalska pijaca u Belgiji, Danskoj, Španiji, Francuskoj, Holandiji, Premijer ligi, Italiji, Nemačkoj i Grčkoj. U Severnoj Irskoj, Portugalu, Škotskoj prelazni rok traje još sat vremena.

23.47 Barselona neće danas objaviti potvrdu Obamejangovog transfera?

Iako navijači nestrpljivo čekaju na zvaničan paraf, čini se da će morati još malo da sačekaju. Naime, kako prenosi španski Sport, Katalonci ne žure jer za tim jednostavno – nema potrebe.

„Obamejang dolazi kao slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Arsenalom, pa pod tim uslovima za njega nema bilo kakvih ograničenja“, navedeno je u objavi ovog portala. Podsećamo, igrači koji tokom prelaznog roka dobiju „odrešene ruke“ u izboru nove sredine mogu da potpišu ugovor sa novim klubom i po završetku prelaznog roka.

23.44 Zasad tiho na Marakani…

Nema zvanične objave još uvek o novim fudbalerima u crveno-belom dresu.

23.25 Barselona objavom šokirala navijače

U momentima dok svi čekaju potvrdu transfera Pjera Emerika Obamejanga, Barselona je odlučila da je pravi trenutak da, više od 24 časa od završetka meča, čestita Rafaelu Nadalu na osvojenom Australijan openu.

23.07 Jović ostaje u Realu

Everton je poslao nekoliko ponuda za Jovića, ali je Real ostao čvrst u stavu da ga ne prodaje ovog leta. Kako tvrdi novinar Fabricio Romano, Madriđani su rekli „ne“ timu sa Gudisona, pa će tako reprezentativac Srbije ostati u Madridu.

6

22.51 Fulam prodao Karvalja

Fabio Karvaljo je prihvatio ponudu Liverpula, klubovi su se dogovorili, samo je preostalo da bude okončan lekarski pregled i papirološki deo, pa da Englez portugalskog porekla parafira ugovor po kom će do kraja sezone igrati za lidera Čempionšipa.

22.28 Zvanično – Remzi potpisao za Glazgov Rendžers

Veliko pojačanje na Ajbroksu!

22.20 Navijači Zvezde „na iglama“…

Trebalo bi da stigne jedno, možda čak i dva pojačanja u samoj završnici prelaznog roka za veći deo Evrope. Doduše, srpski klubovi će imati vremena do 11. februara u ponoć da dovedu nove igrače.

22.05 Remzi stigao na Ajbroks

Detalji dele nekadašnjeg fudbalera Arsenala od selidbe iz Torina u Glazgov, gde bi trebalo da postane jedan od vodećih igrača Rendžersa.

21.54 Mitrović možda dobije pojačanje iz Liverpula, ali i ostane bez saigrača

Krilni fudbaler tima sa Krejven Kotidža Fabio Karvaljo bi mogao da ode put Enfilda, dok bi u suprotnom smeru trebalo da krene Neko Vilijams, 20-godišnji desni bek.

21.42 Romano kaže – Ali ide u Everton

Krenuo je put Liverpula, potom je navodno Njukasl pokušao da ga „ukrade“, ali je Everton bio dovoljno uporan, i kako tvrdi Fabricio Romano, završio sve formalnosti. Preostala je još samo zvanična potvrda.

21.14 Jasnija situacija oko Lingarda

Džesi Lingard želi da ode iz Mančester junajteda, a da je završetak prelaznog roka bio pre 48 časova, nema sumnje da bi dobio dozvolu. Ovako, neizvesna sudbina Mejsona Grinvuda dovela je „crvene đavole“ u poziciju da ne žele da rizikuju, pa će Lingard ostati na Old Trafordu bar još neko vreme.

20.59 Dembele ne ide nigde… valjda

PSŽ, Čelsi, Totenhem… Na kraju, krilni fudbaler Barselone je najbliži ostanku u narednih šest meseci. Mada, dva sata je dug period, a čini se da Dembele želi po svaku cenu da ode.

20.45 Ipak transfer, ne pozajmica

Obamejan je trebalo da stigne na pozajmicu, pa je sve otkazano, potom ponovo pokrenuto… Na kraju, „solomonsko“ rešenje koje su pronašla dva kluba je transfer u celosti, i to bez nadoknade.

20.25 Misterija „Obamejan“ 

Čas hoće, čas neće, čas su dogovorili, čas nisu… Poslednja informacija – Barselona i Arsenal su pronašli zajednički interes, pa je „loptica“ na polju doskorašnje zvezde „tobdžija“.

19.41 Drama oko Dele Alija

Transfer u Everton činio se gotovim kada je svoje „prste“ umešao Njukasl. Tim sa Tajna pokušava da fudbalera Totenhema iz Liverpula preusmeri ka Sejnt Džejms parku.

19.15 Mijat Gaćinović u Grčkoj

Nekadašnji fudbaler Vojvodine napustio je Hofenhajm, a Bundesligu je zamenio Grčkom, gde će nastupati kao pozajmljen fudbaler do kraja sezone u dresu Panatianikosa.

19.01 Njukasl doveo novo pojačanje

Paraf na ugovor stavio je Met Target, dosadašnji levi bek Aston Vile.

18.45 Remzi se vraća na „ostrvo“

Vezista Juventusa je prošao medicinske preglede, pa će Velšanin, sem ako ne bude nekih promena u poslednjem trenutku, postati novi fudbaler Glazgov Rendžersa.

18.14 Arsenal čvrst u stavu: „Ne damo Obamejangu ni centa“

Doskorašnja zvezda Arsenala nalazi se u Kataloniji gde bi trebalo da u smiraj prelaznog roka parafira saradnju sa Kataloncima. Ipak, dve strane ne uspevaju da se dogovore oko plate, a dodatna komplikacija stigla je iz Londona, gde je aktuelni Obamejangov klub izričit u stavu da mu, u slučaju odlaska na pozajmicu, ne uplaćuje ni delić plate.

18.07 Njukasl ne odustaje od Lingarda

Tri miliona funti za pozajmicu do kraja sezone, plus još četiri ukoliko „svrake“ opstanu u Premijer ligi. Sa druge strane, Mančester junajted je odlučan da ofanzivnog vezistu ne pusti.

17.52 Pandev stigao kod Bufona

Goran Pandev, jedan od najboljih igrača u istoriji makedonskog fudbala, novi je fudbaler Parme, u koju je stigao iz Đenoe.

17.49 Dembele sad ide u Čelsi?

Usman Dembele će napustiti Barselonu, ali neće u nastavku karijere igrati za PSŽ. Umesto Pariza, nekada jedna od najvećih nada svetskog fudbala nalazi se nadomak prelaska u redove aktuelnog prvaka Evrope, Čelsija.

17.34 – Juventus uzeo deset miliona od Totenhema

Dejan Kuluševski je prošao medicinske preglede i zvanično stigao na pozajmicu iz Juventusa u Totenhem. Došao je na godinu i po dana za deset miliona evra uz opciju ili obavezu kupovine za 35 miliona evra.

Obaveza obuhvata učešće u Ligi šampiona i broj mečeva. Fabio Paratiči, koji je bio u Juventusu sada je opet doveo Kuluševskog.

17.03 – Obrt u slučaju Obamejang

Sada se piše da Gabonac ne ide u Barselonu na pozajmicu do kraja sezone, a kočnica je prevelika plata uz slabu verovatnoću da će se negde uhlebiti Usman Dembele.

U čitavoj konfuziji, Obamejang je navodno otišao samoinicijativno na lekarske preglede u Kataloniju, od čega se ogradila Barselona.

16.51 – Ivan Radovanović u Salernitani

Klub ga je predstavio u ponedeljak popodne i kratko objavio samo da je srpski internacionalac star 33 godine potpisao ugovor do 2023.

16.25 – Stiže Dele Ali u Everton!

„Karamele“ prave supertim, Dele Ali se dogovorio sa klubom sa Gudisona. Ozbiljno su shvatili ovaj prelazni rok pošto hoće Jovića, već su došli Lampard i Van de Bek, a sada stiže i zvezda Totenhema.

Medicinski pregledi bi trebalo da budu završeni narednih sati, kada će klub i zvanično objaviti nova pojačanja.

16.05 – Alen Stevanović u IMT-u

Alen Stevanović (31) je novi fudbaler IMT-a sa kojim je potpisao ugovor u ponedeljak. Nekadašnji omladinac Intera i prvotimac Torina i Partizana, u IMT stiže iz Bugarske i Carskog Sela gde je jesenas odigrao 17 mečeva i dao je jedan gol. Stevanović ima 88 mečeva u Seriji B i 16 u Seriji A. Za Partizan je odigrao 47 utakmica i ima po šest golova i asistencija.

15.56 – Arsenalov prelazni rok sve gori

Osim što „Tobdžije“ ne znaju šta će u napadu, pošto Obamejang odlazi a Vlahović nije hteo da dođe, sada ih je odbio još jedan igrač. Sportski direktor Espanjola Hoze Marija Duran je odbio razgovor sa londonskim klubom za Raula de Tomasa za koga katalonski klub traži 75 miliona evra.

15.48 – Uroš Spajić potpisao

Srpski reprezentativac Uroš Spajić zvanično je postao član Kasimpaše, objavio je turski kluib.

15.04 – Mančester siti doveo „Spajdermena“

Hulijan Alvarez je pojačao „Građane“. Ima 21 godinu i igrao je za River Plejt za koji je dao 24 gola i podelio je 15 asistencija tokom 2021. godine. Nosi nadimak Spajdermen, po poznatom strip junaku iz Marvela.

Povezivan je sa Sitijem još u julu prošle godine, a sada je došlo do njegovog transfera.

14.54 – Pao dogovor Zvezde i Bajerna!

Motika definitivno prelazi u srpski klub, javlja Florijan Pletenburg iz Skaja. Dogovor je postignut između svih strana, pa Hamburger definitivno otpada kao konkurent.

Motika dolazi za dva miliona evra plus bonuse. Za sada nije poznato koliko će dug ugovor biti u srpskom klubu.

14.35 – Frenk Lampard je zvanično Evertonov!

Klub je objavio i predstavio svog novog menadžera, legendu Čelsija Frenka Lamparda. Potpisao je ugovor na dve i po godine, do 2024.

14.10 – Hrvat ne može u Englesku

Duje Ćaleta-Car ne prelazi u Premijer ligu. Vest Hem neće da potpiše igrača Olimpik Marseja, javlja Fabricio Romano. Za sada nema dogovora za hrvatskog štopera. „Čekićari“ hoće Darvina Nunjeza, ali Benfika navodno nije spremna da ga proda poslednjeg dana prelaznog roka.

13.51 – Miha doveo talentovanog Čileanca

Luis Rohas je stigao u Bolonju na šestomesečnu pozajmicu iz Krotonea. Siniša Mihajlović je dobio još jednog mladog igrača, a 19-godišnji ofanzivni vezista je dogovorio sve uslove saradnje sa timom sa stadiona „Renato Dal’Ara“.

13.28 – Everton zagrizao za Luku Jovića

Britanski „Telegraf“ navodi da je Luka Jović prva želja Evrtona na poziciji napadača. Oni žele da ga dovedu na pozajmicuz, a Real je zainteresovan. Znaće se sve do kraja dana.

13.34 – Bivši igrač Partizana ima novi klub

Žan Kristof-Bajbek nije ostavio nikakav trag u Partizanu i ove zime je promenio sredinu. Njegov novi klub će biti Atletiko Palmaflor u Boliviji.

13.11 – Obamejang prelazi u Barselonu

Stigla je potvrda da je Aubamejang na vratima Barselone. Dogovorili su se i igrač i dva kluba, da reprezentativac Gabona pređe na pozajmicu do kraja sezone.  Kako javlja Fabricio Romano, čeka se samo da Barsa reši neke izlazne transfere kako bi dogovor prošao.

13.00 – Aron Remzi ide iz Juventusa u Rendžerse

Na tome insistira škotski klub, koji je pristao da mu daje punu platu, a informaciju o tome je preneo „Talk Sport“. Vezista je u Juventus stigao kao slobodan igrač još 2019. godine iz Arsenala. Za torinski klub je odigrao 70 mečeva i ima po šest golova i asistencija.

12.56 – Damir Kahriman se vraća u Javor

Iskusni čuvar mreže će treći put obući dres ivanjičkog kluba i dobio je ugovor na godinu i po dana u Javoru. Ivanjičani su to objavili putem svojih društvenih mreža. Kahriman je imao polusezonu u Radničkom. Svojevremeno je bio i reprezentativac Srbije.

12.52 – Mbape ide u Real Madrid!

Nije nepoznato da je Francuz dugo već fan Reala, te da mu je idol tamo bio Kristijano Ronaldo, ali se nije toliko naslućivalo da bi već sada mogao da dogovori da ode iz Pari Sen Žermena. Više medija prenosi da je postigao dogovor u vezi sa svim uslovima prelaska u „kraljevski klub“ na leto, što znači da ide kao slobodan igrač.

PSŽ je za njega platio Monaku 180 miliona evra, a ostaće bez ikakve nadoknade. Pretpostavlja se da će jedan od najboljih fudbalera planete zarađivati oko 50 miliona evra godišnje.

12.48 – Iz Nemačke u Premijer ligu

Vut Vehorst je prešao u Barnli posle 70 golova na 144 meča za Volfsburg. Došao je u klub umesto Krisa Vuda. Plaćen je 14 miliona evra i dobio je ugovor do leta 2025. godine.

12.23 – Doni van de Bek definitivno ide u Everton

Fabricio Romano, poznati fudbalski insajder, javlja da je Van de Bek, nekadašnji igrač Ajaksa, prošao medicinske preglede. Za sada ide na pozajmicu i nema opciju otkupa, što znači da Junajted još nije potpuno digao ruke od igrača.

#social-embed_1

12.15 – Fjorentina se brzo snašla posle odlaska Vlahovića

Piše se da je još u septembru, oktobru bilo jasno da Dušan odlazi, pa je Artur Kabral došao kao zamena. „Viola“ ga je platila 14 miliona evra, što je tek deo od 81,6 miliona koliko je izneo transfer Vlahovića.

12.00 – Dobro došli u blog posvećen poslednjem danu prelaznog roka

Ovde ćete moći da ispratite sve veće i bitnije transfere posle čega većina tržišta ostaje zatvorena.

BONUS VIDEO: Borjanove bravure na golu Kanade, vodi tim na Svesko prvenstvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar