Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Velika pobeda "redsa".

Fudbaleri Liverpula savladali su Viljareal rezultatom 2:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka meča Liverpul je krenuo silovito, jakim presingom izazvao blagu paniku kod igrača tima iz Španije, ali nijedan od 13 udaraca ka golu Viljareala nije završio u golu. Posebno blizu bili su „redsi“ u 22. minutu, kada je Džordan Henderson pogodio stativu nakon jednog pomalo bizarnog šuta iz prve iz mrtvog ugla sa oko 20 metara, a potom i u 42. minutu, kada je Tijago Alkantara raspalio sa oko 25 metara, ali je njegov šut završio na stativi.

Liverpul je u prvom delu meča imao 13 šuteva, od toga dva u okvir gola, a tim ritmom su nastavili i u drugom delu. Prvo je u 50. minutu poništen gol Fabinja zbog ofsajda u kom se nalazio Virdžil van Dajk, ali je u 54. minutu bilo 1:0, pošto je centaršut Džordana Hendersona Pervis Estupinjan nezgodno zakačio i prevario Džeronima Ruljija na golu Viljareala.

To kao da je preseklo goste, pošto je već u narednom napadu Mohamed Salah sjajno uposlio Sadija Manea, kom nije bilo teško da zatrese mrežu.

U 64. minutu moglo je da bude 3:0, pošto je Endi Robertson asistenciju Trenta Aleksandera Arnolda sproveo u gol, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Nisu uspeli do kraja meča igrači španskog tima da ugroze Alisona, dok je napad ekipe sa Enfilda malo posustao, pa je ostalo 2:0.

Revanš je na programu 3. maja u Španiji.

U prvom meču drugog polufinalnog para, Mančester siti je sa 4:3 savladao Real Madrid.

Liverpul – Viljareal 2:0 (0:0)

(Henderson 53, Mane 55)

Stadion: Enfild; Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

Liverpul: Alison, Aleksander-Arnold (od 81. Gomez), Van Dajk, Konate, Robertson, Fabinjo, Henderson (od 72. Keita), Tijago, Salah, Mane (od 72. Žota), Dijaz (od 81. Oriđi)

Viljareal: Rulji, Fojt, Albiol, Pau Tores, Estupinjan (od 72. Trigeros), Čukvueze (od 72. Dija), Pareho (od 72. Orije), Kapue, Kokelan (od 57. Pedraca), Lo Selso, Danžuma (od 86. Alkaser)

BONUS VIDEO Mitrovićev 41. gol u sezoni, tresao mrežu i Bornmutu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram