Foto: Starsport

Milojević odmorio nosioce i dao šansu Zvezdinoj deci.

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Kolubarau sa 2:0 u 17. kolu Superlige Srbije i učvrstili su se na prvom mestu na tabeli.

Ponovo je strelac bio Aleksandar Pešić koji je u nadoknadi prvog poluvremena slomio otpor Kolubare na asistenciju Mijatovića, dok je pobedu potvrdio svojim prvim golom u dresu Zvezde Kalifa Kulibali u 49. minutu posle sjajne akcije Ivanića i asistencije Bena.

PROČITAJTE JOŠ

Meč su obeležili nastupi Zvezdinih omladinaca i vleiki broj rezervista koji su dobili priliku. Milojević je tako uspeo prilično da odmori ekipu pred meč sezone u Monte Karlu protiv Monaka i da ubeleži tri boda.

Sjajan meč je odigrao talentovani napadač Jovan Mijatović koji je asistirao Pešiću za prvi gol, a da je ivanić bio prisebniji, mogao je da ima i dve asistencije na svom kontu.

U drugom poluvrmenu je priliku da igra imao i tlelntovani štoper Stefan Leković.

Krenula je Zvezda sa ofanzivom od starta i brzo je mogla da dođe do prednosti. Raspoložen je bio Gobeljič koji je prodorima stvarao probleme, a prva opasnost je došla sa distance.

Mijailović je sa nekih 25 metara sjajno šutirao i zamalo postigao evrogol, ali se isprečio Stanivuković i paradom spasao svoj tim u petom minutu.

Minut kasnije je sjajnu šansu imao i Aleksandar Pešić koji je posle centaršuta sa leve strane uhvatio volej, ali je lopta prohujala pored stative.

Zvezda je nastavila sa ofanzivom, ali se Kolubara sve bolje branila unutar svog kaznenog prostora. Ben je uputio opasan udarac u 19. minutu, ali je i on bio neprecizan.

Uspela je tada Kolubara malo da se oslobodi pritiska i da konačno zapreti golu Zvezde. Prvo je posle jedne slabije intervencije Erakovića i neopreznog istrčavanja Borjana igrač domaćih driblao, umesto da pokušada šutne u prazan gol.

Samo tridesetak sekundi kasnije, usledila je nova prilika. Posle lošijeg ispucavanja Borjana, Sadiković je proigrao Kadrića koji je otišao previše iskosa sa desne strane i omogućio Borjanu da skine njegov udarac sa ivice peterca.

To kao da je razbudilo Zvezdu, koja je minut kasnije imala veliku šansu. Majstorski je mladi Mijatović prebacio odbranu Kolubare i uposlio Ivanića, ali je vezista Zvezde šutirao pored gola.

Kada se činilo da će se na odmor bez pogodaka, usledila je Nova majstorija Mijatovića. Posle prodora i sjajnih driblinga je sjajno uposlio Pešića koji je nastavio golgetersku seriju i doneo prednost Zvezdi u nadoknadi prvog poluvremena.

Kaka (@rikardons) October 30, 2022

Milojević je tada napravio trostruku izmenu i umesto Rodića, Erakovića i Pešića uveo Azarova, Lekovića i Kulibalija

Pokušala je Kolubara da krene u ofanzivu na startu drugog poluvrmeena i stvori ozbiljnu šansu, koja je propala zbog ofsajda, a onda je usledio novi šok.

Sjajno je Ivanić proigrao Bena u kaznenm prostoru, a ovaj sa leve strane poslao idealnu loptu pred gol.

Na nju je naleteo Kulibali koji je sa dva metra ubacio loptu u prazan gol za prvenac u dresu Zvezde.

Psole tog aje prilično opao tempo utakmice. Azarov je imao solidan pokušaj, a pretila je i Kolubara, ali bez ozbiljnije prilike.

U 70. minutu je Kangva pokušao iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac odbranio Stanivuković.

Možda je mogla Kolubara i do gola u 78. minutu kada je posle gužve usledio udarac glavom sa peterca, ali je Kulibali intervenisao sa gol linije.

Pokušaval aje ekipa iz Lazarevca do kraja da unese dramu u ovaj meč.

Sjajnu šansu je imao Vukušič, ali ga je u poslednjem trenutku klizećim startom zaustavio Kangva, a potom je za dlaku bio neprecizan i Kočović.

Milojević je do kraja susreta šansu dao i mladom Vuku Bogdanoviću umesto Marka Gobblejića. Zvezda je ovom pobedom došla do 44 boda i učvrstila se na prvom mestu na tabeli. Kolubara je ostala na 19 bodova i devetom mestu na tabeli.


Kolubara – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

(Pešić 45+1, 48)

Stadion: SRC Kolubara; Sudija: Aleksandar Živković

Kolubara: Stanivuković, Azemović, Bakić, Ilić, Janković (od 71. Andrić), Kadrić, Kočović, Lončar, Milojević, Sadiković (od 62. Vukušić), Đokić (od 62. Đuričković).

Crvena zvezda: Borjan, Dragović, Eraković (od 46. Leković), Gobeljić (od 83: Bogdanović=, Rodić (od 46. Azarov), Kangva, Mijailović, Ben, Ivanić (od 62. Mustafa), Mijatović, Pešić (od 46. Kulibali).


Superliga Srbije 17. kolo:

Nedelja

Radnik – Spartak 2:0 (0:0)

(Duronjić 55, Kunić 64)

Kolubara – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

(Pešić 45, Kulibali 49)

18.30 Mladost Lučani – Radnički Kragujevac

19.00 Partizan – Radnički Niš

Subota

Javor – TSC Bačka Topola 0:1 (0:0)

(Đakovac 49 penal)

Čukarički – Novi Pazar 2:2 (1:1)

(Ivanović 40, Docić 49 penal – Mijić 6, 79 penal)

Voždovac – Napredak 0:0 (0:0)

Vojvodina – Mladost GAT 2:0 (1:0)

(Čumić 20, Kabić 80)

Standings provided by Sofascore

Kolubara - Crvena zvezda 0:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare