Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ekipa Crvene Zvezde je ubedljivo savladala Zlatibor rezultatom 6:1 u okviru 36. kola Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Tim Dejana Stankovića je ovom pobedom došao do 102 osvojenih boda u prvenstvu, a prebačena je i magična granica od 100 golova, pošto je sa šest protiv Zlatibora, Zvezda došla do cifre od 104 gola i time samo dodatno potvrdila dominaciju u Superligi ove sezone.

Crveno-beli su gubili na poluvremenu sa 1:0, ali je u drugom poluvremenu usledila prava rapsodija domaćih.

Ivanić je načeo rivala sa dva gola, a onda su redom mrežu tresli Nikolić, Gavrić, Kanga i Pavkov.

A nije bilo lako bilo ekipi Dejana Stankovića, pogotovo u prvom poluvremenu.

Krenula je Zvezda od starta da vrši pritisak na gol gostiju i u prvih desetak minuta su se sve akcije vrtele ispred kaznenog prostora Zlatibora.

Ipak, domaći nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku, pa su gosti polako počeli da se oslobađaju pritiska i da povremenim pokušajima kontranapada, pomere dešavanja ka sredini terena.

Ekipi Dejana Stankovića je falilo kreativnosti, i jako je teško probijala bedem Zlatibora, što je protivniku davalo sve više samopouzdanja, pa su sve češće dolazili do kaznenog prostora domaćih.

Sredinom prvog poluvremena, Zlatibor je došao do prekida, iskosa sa leve strane. Sudar je centrirao u kazneni prostor, Dašić je sjano primio loptu i odložio je do Vukića koji je sa oko 15 metara iz prve šutirao i postigao sjajan pogodak. Lopta je nakon šuta spoljnim delom noge završila u samom gornjem desnom uglu golmana Popovića, koji nije imao nikave šanse da odbrani udarac.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Brzo je Zvezda mogla do izjednačenja, kada je odličan prodor po levoj strani Gavrića i povratnu loptu na peterac, upropastio Nikolić koji iz idealne pozicije šutira neprecizno pored gola.

Do kraja poluvremena, domaći su pokušavali, ali su i gosti u nekoliko navrata, bili opasni iz kontranapada.

U nastavku, sve se preokrenulo. Stanković je izvršio tri izmene, a Ivanić je posle ulaska sa klupe potvrdio veliku formu.

Prvo je posle samo tri minuta, sa ivice kaznenog prostora savladao Čubrakovića, a onda i dva minuta posle bio na pravom mestu i posle odbitka sa svega pet metara ubacio loptu u praznu mrežu.

To kao da je dalo krila domaćima, koji su nastavili sa napadima, pa je ubrzo i Nikolić posle jedne gužve u kaznenom prostoru, lepo prihvatio loptu i šutirao po zemlji u donji desni ugao.

Nastavili su crveno-beli sa silovitim napadima i brzo postigli još dva gola.

Ivanić je upisao asistenciju u 67. minutu, a Gavrić postigao gol za 4:1.

Samo tri minuta kasnije i Kanga, koji je ušao u igru minut ranije, nakon prodora Falčinelija je prihvatio loptu na petercu i sa njom se ušetao u prazan gol.

Do kraja utakmice u strelce se upisao i Milan Pavkov koji je u 83. minutu nakon udarca Falčinelija, natrčao na odbitak i postigao šesti gol za Zvezdu.

Crvena zvezda – Zlatibor 6:1 (0:1) 

Strelci: Ivanić u 48. i 50. minutu, Nikolić u 53. minutu, Gavrić u 67. minutu, Ben u 70. minutu i Pavkov u 83. minutu za Crvenu zvezdu, Vukić u 26. minutu za Zlatibor

Stadion: „Rajko Mitić“.     Gledalaca: Bez gledalaca.       Sudija: Đorđe Maksimović

Crvena zvezda: Popović – Srnić (od 46. minuta Gajić), Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo, Petrović (od 46. minuta Ivanić) – Ben (od 46. minuta Pavkov), Nikolić (od 68. minuta Kanga), Gavrić (od 68. minuta pankov) – Falčineli

Zlatibor: Čubraković – Jezdimirović, Stamenković, Lambulić, Momčilović – Dašić (od 68. minuta Hairahović), Sević (od 60. Miloradović) – Bogićević (od 50. minuta Petronijević), Sudar, Janjić (od 68. minuta Krstić) – Vukić

 

Superliga, 36. kolo

Mačva – Vojvodina 2:5 (1:3)

(Adamović 45+1 (p), Ortiz 83 – Čović 6, 14. Žukić 33, Simić 73, Mrkaić 75)

Metalac – Bačka 3:0 (2:0)

(Krajišnik 11, 81, Cvetković 83)

Radnički (N) – Rad 2:2 (1:1)

(Kasalica 3, Gavrić 68 (p) – Šarić 8, Kaluđerović 50)

Spartak – Inđija 1:0 (0:0)

(Savković 80)

TSC – Javor 2:1 (2:1)

(Zec 1, Antonić 30 – Tanko 32)

Čukarički – Partizan 0:2 (0:1)

(Šćekić 1, Vujačić 80)

18:45 Crvena vezda – Zlatibor

(Ivanić 47, 50, Nikolić 53, Gavrić 67, Kanga 70, Pavkov 83 – Vukić 26)

Subota

Voždovac – Napredak 4:2 (3:0)

(Purtić 21p, Stojčev 34, 76, Janković 39 – Marinković 62, Bačanin 82)

Novi Pazar – Mladost Lučani 4:1 (3:1)

(Hadžibulić 33, Sise 39, Aganspahić 45+1p, 66p – Jovanović 22)

Proleter – Radnik Surdulica 3:0 (0:0)

(Knežević 63p, 69, Mirosavljev 66)

Foto: Screenshoot

Sva dešavanja pratite uživo na blogu Nova.rs.

90′ Kraj

Briljantno poluvreme Crvene zvezde i ubedljiva pobeda.

84′ Pavkov!

Ponovo je Falčineli ušao u šansu i ponovo je golman odbranio njegov šut, ali je ovoga puta Pavkov bio na pravom mestu i ubacio loptu u mrežu.

73′ Crveni za Zlatibor

Išao je Falčineli sam ka golu, ali je bio oboren sa leđa na ivici kaznenog prostora, pa sudija nije imao dilemu i pokazao crveni karton. Kanga je izveo slobodan udarac, ali je lopta pogodila prečku.

70′ Kanga postiže gol, Zvezda se poigrava

Samo što je ušao u igru, Kanga postiže peti gol za Crvenu zvezdu. Sjajno je prošao Falčineli, lopta stiže do Gabonca koji se bukvalno ušetao u gol.

67′ Goool. Poptuna dominacija Crvene zvezde

Ivanić je sjajno pronašao Gavrića, a ovaj postigao četvrti gol za domaću ekipu.

64′ Zvezda napada, želi još jedan gol

Crveno-beli su preuzeli potpunu kontrolu nad utakmicom i nastavili da napadaju gol Zlatibora. Evidentno je da žele da do kraja meča postignu još neki pogodak i zabeleže ubedljivu pobedu.

53′ Potpuna dominacija crveno-belih, pogodio i Nikolić

Crvena zvezda sada potpuno razbija Zlatibor. Došla je lopta do Nikoliča koji sa oko desetak metara neometano pogađa donji deseni ugao i sada Crvena zvezda ima veliku prednost.

50′ Preokret Zvezde

Odmah su crveno-beli postavili stvari na svoje mesto. Ivanić je na odbijenu loptu posle šuta Pavkova natračao i sa nekoliko metara smestio u prazan gol.

48′ Goool: Ivanić donosi izjednačenja

Trebalo je smao tri minuta crveno-belima da izjednače rezultat. Ivanić je dobio loptu i sa 15 metars po zemlji pogodio donji levi ugao.

46′ Počelo je drugo poluvreme, trostruka izmena Stankovića

Trener domaćih je nezadovoljan igrom u provm poluvremenu, napravio je tri izmene. Pavkov je zamenio Bena, Gajić Srnića, a Mirko Ivanić Petrovića..

45′ Kraj poluvremena

Zlatibor je sačuvao prednost i potpuno zasluženo vodi evrogolom Vukića.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

42′ Zlatibor preti iz kontranapada

Gosti sjajno zaustavljaju sve ulaske u kazneni prostor i opasno prete iz kontranapada i prekida.

37′ Lukav pokušaj Nikolića

Izveo je Ben korner sa desne strane, a Nikolić na prvoj stativi pokušao da je skrene u gol, ali je pokušaj izblokiran.

30′ Velika šansa za Zvezdu

Majstorski je Gavrić prošao po levoj strani i ušao u kazneni prostor pa odigrao sjajnu povratnu na peterac. Na nju je naleteo Nikolić i iz odlične pozicije promašio stopostotnu šansu.

26′ Evrogol, Zlatibor vodi

Šok u Beogradu, gosti vode sa 1:0. Izveo je Zlatibor prekid sa leve strane, Dašić je sjajno primio i odložio loptu, a Vukić iz prve, spoljnom u gornji desni ugao maestralno šutirao i postigao evrogol.

25′ Ben iz okreta, zamalo pored gola

Dobio je Ben loptu oko linije kaznenog prostora, iskosa sa leve strane i brzo se okrenuo i šutirao u suprotan ugao. Lopta je prošla malo pored stative.

18′ Dobar pokušaj Nikolića izblokiran

Našao se u solidnoj prilici Veljko Nikolić i sa dvadesetak metara raspalio po lopti, ali je njegov snažan udarac izblokiran.

16′ Pritisak Zvezde, ali previše komplikovanja

Ušli su nekoliko puta domaći u kazneni prostor, ali su umesto udaraca ka golu tražili pas više i idealnu poziciju, pa bi odbrana Zlatibora uspela da interveniše.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

11′ Sanogo sprečio opasnu kontru

Nakon napada Crvene zvezde koji je obećavao, usledila je dobra kontra igrača Zlatibora. U situaciji  dva na dva, Sanogo obara sa leđa rivala i faulom sprečava kontru. Sudija Maksimović mu je progledao kroz prste.

7′ Prvi udarac u okvir gola

Pokušao je Gavrić sa oko 30 metara da iznenadi Čubrakovića, ali je udarac bio traljav i golman Zlatibora je lako uhvatio.

3′ Veliki pritisak domaćeg tima

Crveno-beli od starta igraju pred kaznenim prostorom Zlatibora i vrše veliki pritisak kako bi što pre postigli gol.

1′ Počela je utakmica

Zvezda kreće u prvi napad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare