Foto: Starsport

Crvena zvezda i Partizan u finalu Kupa Srbije koje se igra na stadionu "Rajko Mitić" će staviti tačku na fudbalsku sezonu u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

Dok crveno-beli čekaju na duplu krunu 14 godina i žele da i u Kupu potvrde dominaciju, u Partizanu će pokušati da osvajanjem trofeja koliko toliko spasu sezonu.

Ekipa Dejana Stankovića će ući kao favorit zbog svega što smo ove godine imali priliku da gledamo. Rezultati, igre i trenutno stanje u klubu govore da su crveno-beli bar korak ispred rivala.

I vrednost njenih fudbalera značajno je ispred vrednosti igrača iz komšiluka.

Prema specijalizovanom portalu Transfermarkt, aktuelni sastav zvaničnog šampiona Srbije se procenjuje na 52,75 miliona evra.

Najskuplji igrač crveno-belih je Italijan Filip Falko, koji će se teško naći na terenu u finalu, a negova vrednost je procenjena na pet miliona evra. Odmah iza njega je Zvezdin biser, Željko Gavrić koji vredi milion manje.

Top 10 najvrednijih fudbalera Crvene zvezde

Filipo Falko 5 miliona evra

Željko Gavrić 4 miliona evra

Gelor Kanga 3,5 miliona evra

Aleksandar Katai 3 miliona evra

Veljko Nikolić 3 miliona evra

Mirko Ivanić 3 miliona evra

Milan Rodić 2,8 miliona evra

Miloš Degenek 2,8 miliona evra

El Fardu Ben 2,5 miliona evra

Miloš Gajić 2,5 miliona evra

Njih dvojicu prate iskusni Gelor Kanga sa 3 miliona evra i Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Veljko Nikolić čija se vrednost procenjuje na 3 miliona evra.

Pored pomenutih šest fudbalera, Crvena zvezda ima još 16 igrača čija vrednost je veća od milion evra na tržištu.

Kada je u pitanju očekivani sastav za veliko finale, neprikosnoveni Borjan se procenjuje na dva miliona, dok bekovski par Gajić i Rodić vredi zajedno preko pet milona. Rodić je nešto skuplji i košta 2,8 miliona, dok Gajić vredi 300 hiljada manje.

Kada su štoperi u pitanju, odskače Miloš Degenek sa vrednošću od 2,8 miliona, dok slede Pankov sa 1,5 i Milunović sa 1,3.

Sredinu smo već spomenuli, tu crveno-beli imaju pravo bogatstvo, dok je najskuplji napadač posle Falka, drugi Italijan Falčineli sa 2, 2 miliona, a Ben koji je znao da igra lažnu devetku vredi 2,5.

Foto: Starsport

Kada je u pitanju večiti rival, vrednost ekipe je značajno manja i ona prema Transfermarktu iznosi 32,7 miliona evra, što je za 20 miliona manje od rivala.

Crno-beli bi ipak mogli da imaju najskupljeg igrača na terenu, jer je mladi Filip Stevanović prodat u transferu vrednom osam miliona evra Mančester sitiju i nalazi se na pozajmici u Partizanu.

Na njega otpada čak četvrtina vrednosti čitave ekipe. Ogromna razlika je kod prvih sledećih igrača na toj listi. Sejduba Suma se procenju na 2,7 miliona evra, dok je Zdjelar procenjen na cifru od 2,2 miliona. Do brojke od dva i više miliona evra, dobacili su još samo Bibras Natho i Saša Zdjelar.

Pored njih petorice, Partizan ima još osam igrača čija je vrednost milion evra i više što je ukupno 13 fudbalera, devet manje od večitog rivala.

Top 10 najvrednijih igrača Partizana

Filip Stevanović 8 miliona evra (na pozajmici iz Mančester sitija)

Sejduba Suma 2,7 milona evra

Saša Zdjelar 2,2 miliona evra

Bibras Natho 2 miliona evra

Lazar Marković 2 miliona evra

Aleksandar Šćekić 1,3 miliona evra

Maki Banjak 1,2 miliona evra

Slobodan Urošević 1,2 miliona evra

Svetozar Marković 1,2 miliona evra (na pozajmici iz Olipijakosa)

Miloš Jojić 1 milion evra

Od igrača koji bi trebalo da istrče na teren, Vladimir Stojković se vrednuje tek na oko 200 hiljada, dok štoperski tandem Vujačić i Svetozar Marković vredi 700 hiljada, odnosno 1,2 miliona. Najvredniji bek je Slobodan Urošević sa 1,2 miliona evra, dok su Obradović i Miljković procenjeni na po 400 hiljada.

U napadu Partizan ima milion evra vrednog Holendera, a od potencijalnih igrača koji bi mogli da budu na terenu treba spomenuti i vezistu Miloša Jojića koji takođe vredi milion.

U crno-belom taboru se svakako nadaju da novac na terenu neće imati presudnu ulogu, i da će ogromna razlika u vrednosti fudbalera biti samo broj koji će težinu imati na nekom drugom mestu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare