Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Užasne scene koje smo gledali posle četvrtfinalne utakmici između Argentine i Holandije (4:3 posle penala, 2:2) ne da nisu zaboravljene, već su i u najavi polufinalnog meča "gaučosa" i Hrvata (utorak, 20, stadion "Lusail") bile jedna od glavnih tema.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Mesijeve uvrede na račun Vuta Veghorsta, strelca dva gola protiv Argentine, vređanje selektora Luja van Gala, Edgara Davidsa, neprimereno, provokativno radovanje „gaučosa“ dok su Holanđani ležali na zemlji, te uvrede golmana Emilijana Martineza i pozivi na tuču, šokirali su fudbalski svet.

Da podsetimo, Mesi se obratio Veghorstu rečima: „Šta gledaš? Šta hoćeš? Idi tamo, glupane“, i to pred uključenim kamerama, dok ništa nežniji nije bio ni Emilijano Martinez prema Van Galu. „J*b** sam te dva puta! Dva puta, k*rv* jedna“, poručio je Martinez.

PROČITAJTE JOŠ

Razlog za ovakvo ponašanje Argentinaca prema selektoru Holandije navodno je njegova izjava da će njegov tim pobediti ako dođe do penala. Neki idu i korak dalje pa uzroke sukoba traže još iz vremena dok je Holanđanin vodio Barselonu.

Nikolas Taljafiko, defanzivac Argentine, pokušao je da objasni da se ceo incident dogodio pod visokim naponom posle utakmice.

„Mi nismo mašine, u fudbalu ima mnogo emocija, dva tima su se borila da ostvare svoje snove i takve stvari se dešavaju. Pokušavamo da ne razmišljhamo o tome, već o stvarima koje slede. Posle meča pozdravio sam se sa igračima Holandije, kasnije nije bilo kontakta, možda će ga biti i verujem da će to što se dogodilo da se spominje samo kao anegdota“, rekao je Taljafiko.

I Lionel Skaloni, selektor „gaučosa“, želi da ostavi Holandiju iza sebe.

„Ponekad u fudbalu morate da se branite, da napadate, dešava se svašta. Možemo se i posvađati, ući u sukob, a sudija neka donosi odluke. Stavimo tačku da je problem samo u Argentincima, jer nije. Nisam siguran da je naše ponašanje nesportsko. Mi igramo kako mislimo da treba da igramo, a sudija neka sudi kako misli da treba. Posle meča poštujemo svakoga, i Holandiju i Hrvatsku. Mi predstavljamo jednu naciju i stavimo tačku na sve priče“, kaže Skaloni.

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Loptu pokušava da spusti i Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, iako su ga podsetili da Leo Mesi nije hteo da pruži ruku hrvatskim igračima posle poraza u Rusiji 2018. godine (3:0).

„Razumem te ljude, velike su emocije, velika očekivanja Argentine, ne treba nikome zameriti. Gledali smo i sada meč protiv Holandije, mnogo duela, nefudbalskih situacija… Želimo to izbegnemo i da su sudija drži stvari pod kontrolom“, jasan je Dalić.

BONUS VIDEO Argentinci luduju: Bez „Maradone“ ni na plažu