Foto: EPA-EFE/VI-Images / Maurice van Steen

Bivši ukrajinski reprezentativac Jevgenij Levčenko, u razgovoru za holandske medije otkrio je da mnogi igrači teško podnose samoizolaciju.

Levčenko, koji je u Holandiji nosio dres Sparte iz Roterdama, Groningena i Viljema II, sada je na poziciji čelnika Asocijacije profesionalnih igrača u Holandiji.

On kaže da je u kontaktima sa čelnicima Eredivizije tokom krize oko pandemije koronavirusa, kao i sa mnogim fudbalerima.

„Čujemo različite glasove o tome šta da se radi. Neki su nervozni i žele da sve ovo što pre prođe kako bi počeo da se igra fudbal, a neki su oprezni“.

„Pričao sam sa Dušanom Tadićem danas i on mi je rekao, ‘potpuno sam poludeo od sedenja kod kuće’. Mnogi su skeptični i ne žele da nastave, kako ne bi preneli zarazu nekom od članova porodice. Ima igrača koji mi kažu kako imaju decu sa plućnim problemima i da ne smeju da rizikuju“, otkrio je Levčenko.

On je dodao da treba biti veoma pažljiv prilikom donošenja odluke o nastavku sezone.

„Uskoro mora da se zna da li igrači imaju dozvolu da treniraju ili ne. Na primer, ako treniraju u paru, onda moraju imati posebnu svlačionicu, biti na propisnoj udaljenosti. Realno je da treniraju dvojica na sat, pa da se počisti svlačionica, dezinfikuje, pa idu druga dva i tako redom“, kaže Levčenko.

S druge strane, reagovala je i Vlada Holandije koja je zabranila okupljanje ljudi u većem broju sve do 1. juna.

Otkazana je i utakmica Holandije i Grčke koja je planirana za 28. maj u Enšedeu, a kako je ostalo da se odigra još devet kola u prvenstvu, biće praktično nemoguće završiti sezonu.

Otuda je moguće da se tabela u trenutku prekida proglasi konačnom, što bi Ajaksu donelo novu titulu prvaka.

Ipak, odluka još nije doneta, ali tako nešto nije nezamislivo, pa se čini da su Tadić i drugovi sve bliži odbrani trona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram