Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Iako još uvek nema zvanične informacije, UEFA navodno sprema žestoke kazne za klubove koji su ostali pri stavu da budu deo takozvane Superlige.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema informacijama do kojih je došao ESPN iz, kako tvrde, više izvora upućenih u dešavanja u UEFA, krovna organizacija evropskog fudbala u prethodnih desetak dana je razgovarala sa predstavnicima 12 timova kako bi saslušala njihove argumente i smanjila potencijalne kazne.

Navodno, tokom tih pregovora je postigut dogovor sa sedam klubova – Atletiko Madridom, Arsenalom, Čelsijem, Liverpulom, Mančester sitijem, Mančester junajtedom i Totenhemom, dok je Inter iz Milana blizu, ali još uvek nije sve potvrđeno.

Sa druge strane, preostale četiri ekipe – Juventus, Real Madrid, Barselona i Milan – ostale su čvrste u svojoj podršci Superligi, te je gotovo izvesno da će, ukoliko ne dođe do nekog preokreta, biti podvrgnuti poprilično oštrim sankcijama. I dok će preostalih osam proći sa nešto blažim kaznama, ova četiri tima su veoma blizu najteže sankcije u vidu dvogodišnje suspenzije iz Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija.

Zasad nema naznaka kada bi mogla da bude saopštena ta odluka, te ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi sačekali završetak ovogodišnjeg elitnog takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar