Mino Rajola
Mino Rajola, Foto: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Poznati fudbalski agent Mino Rajola, žali što je propala ideja Superlige, ali da postoji rešenje koje bi zadovoljilo sve.

PROČITAJTE JOŠ

On kazao da je moguće postići kompromisno rešenje, kojim bi veliki evropski klubovi bili zadovoljni.

„Ideja je radikalnija od svih dosadašnjih. Uvek sam vodio bitku protiv FIFA, protiv mentaliteta monopola, koji mi se ne sviđa. Nama nije potrebno da FIFA igra fudbal. Najveća greška organizatora Superlige je ta što su želeli da pobegnu od Lige šampiona. To je velika greška. Trebalo bi to ići ruku pod ruku“, rekao je Rajola.

On je svoju ideju razjasnio kroz jedna primer.

„Ferari može s jednim bolidom u Formulu 1, a onda s jednim autom na Le Man. Zašto Real Madrid ne bi mogao igrati i Lig šampiona i Superligu? Bio bi to najlepši eksperiment u istoriji fudbala. Da imamo dva velika turnira, Ligu šampiona i Superligu. I onda dajemo publici šansu da bira šta će da gleda. Kad bih bio vlasnik kluba, voleo bih da moj klub igra u oba takmičenja. Naravno i domaće prvenstvo. Za igrače bi to bilo sjajno, kao i za navijače. Takva takmičenja bi naterala organizatore da ih učine još primamljivijim, izazovnijim. Danas imamo Ligu šampiona kao jedini nivo top fudbala“, istakao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare