Aleksandar Mitrović; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Utakmice baraža za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje su planirane za mart, pa odložene za jun zbog pandemije koronavirusa, biće odigrane u septembru, odlučila je UEFA. Na video-sastanku čelnika Evropske kuće fudbala i 55 članica te organizacije, pao je dogovor.

Najbolji fudbaleri Srbije trebalo je 24. marta u Oslu da igraju plej-of Lige nacija protiv Norveške, ali je taj meč, kao i svi ostali iz baraža, odložen zbog pandemije.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmice na četiri baražna turnira na kojima učestvuje 16 nacionalnih timova, trebalo je da budu budu okončani 31. marta, ali je haos koji vlada u svetu, prouzrokovan koronavirusom to odložio.

Pronađeno je novo rešenje, da se to dogodi u junu, tačnije od 4. do 9. juna.

Ipak, kako je postalo jasno da je i taj termin neizvodljiv, UEFA je održala video-sastanak sa svim svojim članicama i dogovoreno je da utakmice baraža budu odigrane od 3. do 8. septembra.

To znači da će „orlovi“ protiv Norveške igrati tek za pet meseci i da će pokušati da se posle 20 godina plasiraju na Evro. Podsetimo, u slučaju da izabranici Ljubiše Tumbakovića pobede Skandinavce, četiri dana kasnijie na Marakani će dočekati boljeg iz dvoboja Škotska – Izrael.

Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje je bilo zakazano za ovu godinu, biće održano od 11. juna do 11. jula 2021. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram