Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

UEFA je donela odluku o kažnjavanju klubova zbog različitih prekršaja počinjenih tokom sezone u evropskim klupskim takmičenjima.

Tako su čelnici evropske Kuće fudbala iz Niona, između ostalih, kaznili čak pet engleskih klubova, Mančester siti, Liverpul, Vulverhempton, Mančester junajted i Totenhem.

Mančester siti je kažnjen sa 3.000 evra, zato što su prekršili pravilo o načinu isticanja reklame sponzora na mečevima Lige šampiona.

Pred početak meča protiv Real Madrida na gornjem delu trenerki preko dresaimali su istaknut logo Maratonbet kladionica, koje nemaju ugovor sa UEFA, a logo je takođe bio nedozvoljene veličine.

Liverpul će platiti nešto više, 3.250 evra i to zbog korišćenja pirotehnike na utakmici protiv Atletiko Madrida.

I Španci su kažnjeni i to sa 24.000 evra zbog blokiranja prolaza na stepeništu, tokom susretsa sa „crvenima“ 18. februara u Madridu.

Blikirani prolazi razlog su što je UEFA sa 12.000 evra kaznila i Mančester junajted, i to zbog propusta na meču od 27. februara protiv Klub Briža u Ligi Evrope.

Belgijanci su prošli gore, platiće 20.375 evra takođe zbog blokiranih prolaza, ali i bacanja predmeta na teren tokom meča u Belgiji.

Iz kase će sredstva morati da izdvoji i Totenhem koji će platiti 20.000 evra zbog kasnog početka utakmice sa Lajpcigom, igranoj 19. febrauara, a kao krivac je označen menadžer „pevaca“ Žoze Murinjo.

Lajpcig će, sa druge strane, platiti oko 2.000 evra zbog toga što su njihovi navijači na toj utakmici u Londonu, ubacivali predmete na teren.

Konačno, Vulverhempton će platiti 10.000 evra takođe zbog kašnjenja sa početkom utakmice sa Espanjolom 27. februara u Barseloni, dok su domaćini dobili samo upozorenje zbog sitnijih prekršaja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram