Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatra mogućnost da organizuje Evropsko prvenstvo u decembru, pre nego sledećeg leta, preneo je britanski "Telegraf".

Evropsko prvenstvo trebalo bi da bude odigrano od 12. juna do 12. jula u 12 evropskih gradova, ali je održavanje turnira ugroženo zbog pandemije koronavirusa.

Svih 55 članica UEFA, predstavnici udruženja igrača, klubova, liga i drugi nadležni, u utorak će putem video konferencije održati odvojene sastanke sa predsednikom evropske kuće fudbala Aleksandrom Čeferinom i njegovim saradnicima povodom nastale krize. Konačnu odluku doneće Izvršni komitet UEFA.

Većina evropskih liga prekinula je takmičenja najmanje na dve nedelje u pokušaju sprečavanja širenja virusa, ali i jer su brojni fudbaleri pozitivni na koronavirus i čini se nemoguće da se sezone završe na vreme do početka Evropskog prvenstva 12. juna.

Spekulisalo se da će Evropsko prvenstvo biti održano sledećeg leta, ali je „Telegraf“ preneo da UEFA razmatra mogućnost da se takmičenje održi u decembru.

Taj turnir bi, takođe, bila priprema reprezentacijama za Svetsko prvenstvo koje će se 2022. godine u novembru i decembru održati u Kataru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram