Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Veliki broj igrača iz Srbije našao se protkele nedelje na terenu, ali će ostati upamćen samo učinak Dušana Tadića u Ajaksu, odnosno Veljka Birmančevića u Malmeu. Gol je postigao i Đorđe Despotović, ali sa penala, dok su ostali imali krajnje skroman učinak.

Tadić je nastavio da pokazuje zašto je lider Ajaksa, pošto je u pobedi „kopljanika“ nad RKC Valvijkom postigao gol u sudijskoj nadoknadi i doneo svom timu važna tri boda u borbi za titulu.

PROČITAJTE JOŠ...

Nemanja Matić je proveo čitavu utakmicu protiv Mančester sitija (poraz od 4:1) na klupi, uprkos tome što je Ralf Ragnik izvršio samo dve izmene. Luka Milivojević je protiv Vulverhemptona u okviru 28. kola Premijer lige (pobeda 2:0) ušao na teren u 69. minutu, dok je protiv Stouka u FA kupu priliku dobio u 78. minutu, a četiri minuta kasnije Žairo Ridevald je postigao gol za 2:1 i prolaz u četvrtfinale.

Aleksandar Mitrović je protiv Blekburna u utakmici 36. kola Čempionšipa odigrao svih 90 minuta. Nije uspeo da postigne gol, ali je Fulam uspeo da slavi sa 2:0 i nastavi put ka direktnom plasmanu u Premijer ligu.

Marko Dmitrović je u dresu Sevilje uspeo da sačuva mrežu u 27. kolu Primere, dobru partiju u kvarenju igre rivala pružio je i Nemanja Gudelj, ali njihovi saigrači u napadu to nisu iskoristili kako bi slavili protiv Alavesa, pa je tim iz Andaluzije napravio još jedan korak unazad kada je borba za šampionsku titulu u pitanju, a dodatan problem je i to što zahuktala Barselona ima samo sedam bodova manje uz utakmicu manje, pa će Sevilja imati velikih problema da u nastavku sezone sačuva i drugo mesto.

Foto: EPA-EFE/David Aguilar

Njegoš Petrović je u porazu Granade od Valensije 3:1 odigrao svih 90 minuta, kao i Uroš Račić, samo na strani pobedničkog tima. Osasuna je sa 1:0 savladala Viljareal, a poslednjih 20 minuta na terenu proveo je Darko Brašanac. Nemanja Maksimović je odigrao čitavu utakmicu za Hetafe protiv Espanjola, ali je njegova ekipa poražena 2:0. Luka Jović je čitavih 90 minuta u pobedi od 4:1 Real Madrida nad Real Sosijedadom presedeo na klupi,

Nemanja Maksimović; Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

U Italiji, Sergej Milinković-Savić je na terenu proveo svih 90 minuta u pobedi nad Kaljarijem, a njegov sa igrač Dimitrije Kamenović je sa klupe odledao pobedu tima iz Rima. Fjorentina i Verona su odigrale 1:1, a u timu iz grada Romea i Julije Ivan Ilić je odigrao čitav meč, dok je Darko Lazović izašao u 61. minutu.

Marko Lazetić je još uvek van takmičarskog tima Milana, a Filip Đuričić iz Sasuola nije zalečio povredu zbog koje je van terena još od druge polovine oktobra 2021. godine.

Dušan Vlahović nije uspeo da postigne gol, ali je Juventus zabeležio dve pobede – nad Fjorentinom u polufinalu Kupa Italije 1:0, kao i protiv Specije u Torinu istim rezultatom. U redovima „Viole“ Nikola Milenković je odigrao i protiv „stare dame“ u Kupu i protiv Verone (1:1), dok je Aleksa Terzić oba meča odgledao sa klupe.

Dušan Vlahović; Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Ivan Radovanović je u porazu Kaljarija od Intera 5:0 igrao od 71. minuta, a u remiju Đenoe i Empolija čitav meč na terenu je proveo štoper Đenoe, Nikola Maksimović.

U Bundesligi, svog udela u pobedi Bohuma nad Grojter Firtom dali su Miloš Pantović od 65. minuta i Erhan Mašović u sudijskoj nadoknadi utakmice (2:1), dok je trijumfalnu nedelju za srpske igrače u Srbiji zaključio Filip Kostić, koji je učestvovao u trijumfu Ajntrahta iz Frankfurta nad Hertom u Berlinu 4:1.

Filip Kostić; Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

U Francuskoj, Mihailo Ristić je sa klupe ušao protiv Nanta, ali za 15 minuta nije uspeo da spreči poraz svog Monpeljea (2:0), Predrag Rajković je na golu Remsa primio jedan pogodak u remiju protiv Strazbura.

U Holandiji, Filip Stevanović je odigrao 17 minuta u remiju Herenvena na gostovanju Viljemu II, dok je Luka Adžić sa klupe odgledao pobedu svog Cvolea nad Fortuna Sitardom, gde mu je društvo pravio Slobodan Tedić.

U Portugalu, Porto je odigrao dinamičan meč i sa 4:2 savladao Pakoš Fereiru, a tri minuta na terenu proveo je Marko Grujić. Andrija Luković je sa klupe ispratio poraz Belenensesa od Tondele.

Veljko Birmančević je u 25. minutu utakmice „načeo“ mrežu Varnama, a njegov Malme, koji sa klupe predvodi Miloš Milojević. je slavio sa 2:0,

Foto: EPA-EFE/Andreas Hillergren

Đorđe Despotović je u 70. minutu utakmice protiv Krila Sovjetovih sa penala doneo 2:1, ali je Arsenal iz Tule ostao i bez boda, pošto su primili gol, ali i bez Gorana Čaušića, koji je napustio igru u 86. minutu zbog drugog žutog kartona.

Sa dobrim partijama je nastavio i Aleksandar Prijović, čiji Vestern junajted je bio bolji od Njukasl Džetsa u A-ligi u Australiji sa 2:1, uz 90 minuta na terenu nekadašnjeg reprezentativca Srbije, a Miloš Ninković je u porazu Sidneja od Zapadnog Sidneja 2:0 izašao posle 69 minuta. Uroš Radaković je meč proveo na klupi.

Na terenu se našao i Dejan Joveljić, koji je u 86. minutu ušao na teren u dresu Los Anđeles Galaksija umesto Daglasa Koste, a njihov klub je bio bolji od Šarlota sa 1:0 u okviru američkog MLS šampionata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar