Foto: Screenhsot Twitter Che Tempo Che Fa

Andrej Ševčenko, legendarni ukrajinski fudbaler, kroz suze je pričao o situaciji u rodnoj Ukrajini nakon invazije Rusije.

Rat u Ukrajini i dalje traje, pa to utiče i na sport.

PROČITAJTE JOŠ

FIFA je donela odluku da svi igrači u Rusiji mogu da raskinu ugovore jednostrano sa klubovima, na štetu poslodavaca.

U jednom trenutku intervjua za „Rai“ se čak i rasplakao.

„Moja mama, sestra i rođaci su u Ukrajini. Čujemo se svaki dan. Njihov izbor je bio da ostanu. Ne mogu da gledam ono što se događa mojoj zemlji da ne zaplačem. Moji mi pričaju istinu o Ukrajini, a to je da se bombarduju gradovi, ubijaju deca i starci. Moramo uveriti Rusiju da prestane s napadima, da pronađemo diplomatsko rešenje i zaustavimo rat“, pričao je Ševčenko iz Londona.

Zatražio je od građana Italije, gde je velika zvezda postao u dresu Milana, lepo prime izbeglice iz njegove domovine.

„Kada sam došao u Italiju, ta zemlja mi je otvorila srce. Učinili ste da se osećam kao jedan od vas i zbog toga Italiju osećam kao drugu domovinu. Sada vas molim: otvorite vaša srca mom narodu, potrebna nam je vaša pomoć. Učinite da se kod vas oni osećaju onako kao što sam se osećao ja. Mnogi su nam već pokazali puno privrženosti, ali tražim vas još.“

„Ukrajina želi da bude deo Evrope, to je odluka nas kao naroda. Vladimir Zelenski je sjajan predsednik koji nas vodi prema nezavisnosti i slobodi“, završio je Ukrajinac.

BONUS VIDEO Navijanje navijača Zvezde: Srbi i Rusi braća zauvek

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar