Foto: EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Nisu se "orlovi" proslavili.

Protekla nedelja nije bila previše dobra za igrače iz Srbije, a samo je Sergej Milinković-Savić odigrao sjajan meč i imao razloga za slavlje.

PROČITAJTE JOŠ...

U Engleskoj je nastupio samo jedan igrač iz Srbije, i to Aleksandar Mitrović, ali nije uspeo da postigne gol za 90 minuta utakmice protiv Notingem Foresta, pre nego što je u poslednjim momentima napustio igru, a njegov Fulam slavio sa 3:2.

Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović su u Španiji u dresu Hetafea bili bolji od Darka Brašanaca sa 2:0, a samo Mitrović je na terenu proveo čitav meč, dok su Brašanac i Maksimović zamenjeni. Maksimović je izašao u 63. minutu, mada se to ispostavilo kao loša odluka jer je Luis Milja dobio dva žuta kartona i morao da napusti igru pre kraja, dok je Brašanac izašao posle 69 minuta susreta.

Nemanja Gudelj je u dresu Sevilje dobio žuti karotn u remiju protiv Viljareala (1:1), dok je Marko Dmitrović odigrao drugo poluvreme i primio gol za izjednačenje.

Srđan Babić je sa Almerijom poražen od Majorke sa 1:0 u meču u kom je Marko Milovanović sa klupe odgledao svih 90 minuta, dok je za Majorku uspešan na golu bio Predrag Rajković. Matije Nastasića nije bilo u timu.

U Seriji A, Juventus Dušana Vlahovića i Filipa Kostića poražen je od Monce sa 1:0, dok je Fjorentina u malom srpskom derbiju kog nije bilo savladala Veronu Darka Lazovića i Ivana Ilića sa 2:0. U dresu „viole“ Luka Jović i Aleksa Terzić nisu ulazili u igru, dok nije bilo ni Nikole Milenkovića.

Foto: EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Sergej Milinković-Savić briljira od početka sezone, pa je tako asistirao Ćiru Imobileu za 1:0, poto mi sam pogodio za 3:0 u pobedi od 4:0 nad Kremonezeom za 78 minuta igre. Dimitrije Kamenović je bio na klupi.

Mala srpska kolonija u Torinu doživela je neuspeh na svom terenu protiv Sasuola, pošto su poraženi 1:0, a Saša Lukić i Vanja Milinković-Savić, koji je primio gol u trećem minutu nadoknade drugog poluvremena, su odigrali čitav meč, dok je Nemanja Radonjić zamenjen posle 58 minuta igre.

Marko Lazetić je sa klupe ispratio poraz Milana od Napolija, dok je Filip Đuričić izašao deset minuta pre kraja utakmice njegove Sampdorije protiv Specije u porazu od 2:1.

Nije bio uspešan ni Nemanja Matić, pošto je Roma poražena od Atalante sa 1:0. Ivan Radovanović u dresu Salernitane zamenjen je nakon prvog poluvremena, a meč protiv Udinezea okončan je bez golova.

Foto: EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

U Bundesligi, Miloš Veljković je golom osam minuta pre kraja meča doneo remi svom Verderu protiv Bajera iz Leverkuzena, Bohum je remizirao protiv Kelna a Erhan Mašović odigrao poslednjih sedam minuta, Miloš Pantović je sa klupe ispratio pobedu Union Berlina od 2:0 protiv Volfsburga.

Francuska Liga 1 donela je nastup Veljka Birmančevića protiv Lila, ali za 16 minuta nije postigao gol, pa je Tuluz poražen sa 2:1.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Dušan Tadić je sa Ajaksom poražen od AZ Alkmara (2:1) uz čitavih 90 minuta kapitena Ajaksa na terenu.

Čitav meč je odigrao i Strahinja Pavlović za Salcburg u remiju protiv Rapida u derbiju austrijskog fudbala (1:1).

Marko Grujić je za Porto protiv Estorila odigrao poslednjih osam minuta (1:1), koliko je odigrao i Mihailo Ristić za Benfiku (5:0) protiv Maritima.

Uroš Račić je proveo 61 minut na terenu, a njegov Sporting iz Brage je slavio protiv Vicele sa 2:0, a Filip Stevanović je za Santa Klaru proveo 13 minuta na terenu (1:1, protiv Pakos Fereire).

Dejan Joveljić nije postigao gol, ali je njegov LA Galaksi pregazio Kolorado Rapids sa 4:1 u MLS ligi.

CSKA iz Moskve je poražen sa 1:0 od Torpeda, a čitav meč na terenu su proveli Milan Gajić i Saša Zdjelar, kao i Lazar Ranđelović u porazu Urala od Ahmata Groznog na svom terenu.

BONUS VIDEO Erupcija nakon gola Mitrovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar