Slaviša Kokeza Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Tužilaštvo za organizovani kriminal ne vodi i nije vodilo postupak protiv Slaviše Kokeze, nekadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

On je na toj funkciji bio do marta prošle godine, a advokat Ivan Ninić dobio je odgovor iz Tužilaštva o Kokezi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Poštovani, u vezi sa vašim Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja, uvidom u elektronsku bazu podataka, obaveštavamo vas da Tužilaštvo za organizovani kriminal niti je vodilo, niti vodi postupak protiv Slaviše Kokeze“, naveli su iz Tužilaštva.

Kokeza je u februaru prošle godine bio priveden na informativni razgovor u SBPOK, u vreme kada je uhapšena i kriminalna grupa Veljka Belivuka.

Privođenje Kokeze dovođeno je u vezu sa hapšenjem Belivukove grupe.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije rekao je tada da mu nije jasno zašto je Kokeza odbio poligraf na kom bi odgovarao na pitanje o narušavanju bezbednosti predsednika.

Provladini mediji tada su Kokezu dovodili i u vezu sa organizacijom šverca, čime je državni budžet navodno bio oštećen za 640 miliona evra.

Inače, Fudbalski savez Srbije skoro godinu dana nema predsednika, a svedočili smo i jednom sukobu struja Marka Pantelića i Nenada Bjekovića u krovnoj organizaciji srpskog fudbala.

BONUS VIDEO – Borović: A šta je sa predmetima Hrkalović, Kokeza i Prisluškivanje?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare