Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši selektor fudbalera Srbije, Ljubiša Tumbaković, prokomentarisao je poruke Nemanje Vidića i Nemanje Matića o situaciji u FSS-u.

PROČITAJTE JOŠ

On je ekskluzivno u jutaarnjem programu Nova S govorio o detaljima rastanka sa Fudbalskim savezom Srbije, koji su oštro kritikovali Vidić i Matić.

„To su momci koji su ostvareni, Nemanju Matića sam kratko vodio kao trener, poslao mi je poruku da ne želi da bude deo reprezentacije, iz njemu znanih razloga. To je njegova odluka i nema to veze sa strukom i selektorom. Dalje se nije izjašnjavao, i poštujem to. Oni su momci koji su potpuno nezavisni. Bogati, igraju u ozbiljnim klubovima. Nemanja Vidić je završio igračku karijeru, posledica tog razmišljanja je da fudbalu bude bolje. Da li je on u pravu ili ne, ne znam. Da li je FSS u pravu, nisam siguran. U 21. smo veku, uspostavili smo 2000. demokratiju, imamo pravo misli i govora. Ako neko kaže iz najboljih namera, hajde da iz njihove priče uzmemo nešto pozitivno.“

Matić je u svom otvorenom pismu spomenuo i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

„Ne tražim da se bilo ko otera, nego tražim da Nemanja Vidić odluči ko treba i šta treba da radi u našem fudbalu, jer imam apsolutno poverenje da će uraditi sve za dobrobit našeg fudbala. Mora dobiti i podršku države Srbije, jer je fudbal veoma bitan. Svi znamo da je predsednik Aleksandar Vučić veliki ljubitelj sporta, stoga ga pozivam da da svoj doprinos tako što će pokušati da ubedi Nemanju da preuzme tu odgovornost i krene u akciju spasavanja srpskog fudbala. Promašili jesmo evropsko prvenstvo, nemojte da promašimo Nemanju Vidića“, naveo je nedavno Matić.

Njegove reči je prokomentarisao Tumbaković.

„Mislim da uloga predsednika bude samo da prati sve to. To treba da rešavamo mi na nivou struke i njemu da prezentiramo. Kad neko napiše strategiju, onda može da dođe do predsednika i kaže, ovo je naša strategija za narednih 20 godina. Ovako hoćemo od kadrova i infrastrukture… Prošao sam ceo svet, u poslednje vreme sam u regiionu igrao, Rumunija, Mađarska… Te zemlje su bile neki naš nivo, ne govorim o fudbalsku, već drugom momentu. Fasciniran sam šta su napravili Mađari, 26 stadiona imaju. Mi nemamo stadion kakav dolikuje po propisima FIFA i UEFA. Hvalili smo se reflektorima, sada smo se hvalili da smo dobili super terene. Naravno da je to dobro, ali 21. vek? To se podrazumeva, da svaki klub mora da ima uslove za mečeve. Postoje komisije, pratiš i kontrolišeš to. Jedno treba da prati drugo“, naveo je Tumbaković, aludirajući i na priču o nacionalnom stadionu.

Za kraj, bilo je reči o angažmanu, ali Tumbaković tvrdi da Gvangžu ipak nije trenutna opcija.

„Istina je da je bila neka konekcija sa Kinom, to je meni obećana zemlja, šest godina sam tamo proveo. Trudiću se da se tamo vratim, ja dugo trajem, još sam trener i interesantan sam. To je satisfakcija za mene, naravno da je panedija uticala da se neke stvari ne ostvare kako sam hteo, ali očekujem da se ostvari Kina i da završim karijeru na način na koji želim. U vreme pandemije sam vodio Srbiju, a verujem da bi moglo sve da se završi na mnogo višem nivou“, zaključio je bivši selektor.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare