Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ljubiša Tumbaković, selektor reprezentacije Srbije, nije bio zadovoljan posle poraza "orlova" u meču trećeg kola u Ligi nacija, od Mađarske (0:1).

Posle pobede nad Norveškom u Oslu, u okviru plej-ofa za baraž za odlazak na Evro 2020. izabranici selektora Tumbakovića pokazali su sasvim drugačije lice. Možda ne dva, već tri lica.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ima više razloga zbog čega je to tako. Prioritet je bila utakmica u Oslu, na tom meču, koji je u ovom oktobarskom sazivu bio najbitniji, računao sam na grupu igrača koja je iznela tu utakmicu. Videli ste onda jedan sasvim drugačiji sastav protiv Mađarske. Onda smo treće lice imali u tom drugom poluvremenu, pokušali smo stihijski da dođemo do rezultata, ali ozbiljne ekipe to tako ne rade, moglo je samo slučajno. Zaključak se sam nameće“, kaže Tumbaković.

PROČITAJTE JOŠ: Mijat „častio“ Mađare, nevidljivi Jović i Ljajić

Na konstataciju da je očigledno želeo da pruži šansu velikom broju igrača, i pitanje da li su oni krivi za ovaj poraz, Tumbaković je rekao:

„Taman da završimo poluvreme, nisam ništa pogrešio, ali nisam ništa ni napravio. Drugi deo, upravo je to. Nije bilo neke igre, ekipa nije mogla da podigne igrača, ali su igrači mogli da se nametnu. Sigurno da će na okupljanju u novembru biti daleko manji broj igrača nego sada, bez obzira na to što ćemo imati tri utakmice.“

Selektora su pitali i da li ga brine to što je naš tim trenutno na poslednjem mestu u grupi.

„Nije prijatno biti poslednji nikada. Naš prioritet je baraž i Evropsko prvenstvo. Velika razlika u kvalitetu igre ono u Oslu i ovo danas. Ima tu puno stvari zbog kojih mogu da budem nezadovoljan. Dakle, nisam baš nešto posebno zadovoljan“, zaključio je Tumbaković.

Liga B, treća grupa, 3. kolo

Srbija – Mađarska 0:1 (0:0)

(Kenveš 20)

Rusija – Turska 1:1 (1:0)

(Mirančuk 28 – Karaman 62)

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare