Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Reprezentacije Rusije i Turske odigrali su na stdionu Dinama iz Moskve nerešeno, 1:1 u susretu trećeg kola Lige B u Ligi nacija.

Rivalski timovi reprezentacije Srbije u Grupi 3 u Ligi nacija, odigrali su interesantan meč, ali rezultatom će svakako biti zadovoljniji gosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Rusi su se nadali da bi pobedom mogli da poprave svoje stanje na FIFA rang listi, što bi im donelo mogućnost da budu u drugom šeširu na žrebu kvalifikacija za Mundijal 2022. godine, ali su podbacili.

PROČITAJTE JOŠ: Opet po starom: Srbija izgubila od Mađarske

Izabranici selektora Stanislava Čeršesova su odigrali dva različita poluvremena. Selektor „zbornaje“ je imao problema sa sastavom tima, s obzirom da su trojica igrača izostavljena iz tima zbog sumnje da su se zarazili koronavirusom (Fernandes, Giljerme i Đikija).

Ipak, Rusi su poveli u 28. minutu. Zobnin je odlično asistirao Anatoliju Mirančuku koji je oštrim šutem po zemlji sa 14 metara zatresao mrežu Turske.

Sve se promenilo u nastavku, Rusi su bili znatno nervozniji, a Turske je do boda stigla u 62. minutu.

Merih Demiral je izveo prekid sa desne strane, usledila je povratna lopta sa druge stative u peterac gde je na pravom mestu bio Kenan Karaman – 1:1.

„Turska nas je prisilila da se više branimo u drugom poluvremenu. Imali su jaku klupu, nismo bili spremni da se branimo protiv dvojice napadača. Uspeli smo posle izjednačenja da odolimo, ali ne i da opet ugrozimo njihov gol“, nezadovoljan je selektor Rusije Stanislav Čerčesov.

U narednom kolu14. oktobra igraju Turska i Srbija, odnosno Rusija i Mađarska.

LIGA NACIJA

Liga B, treća grupa, 3. kolo

Srbija – Mađarska 0:1 (0:0)

(Kenveš 20)

Rusija – Turska 1:1 (1:0)

(Mirančuk 28 – Karaman 62)

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar