Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Srbije izgubili su od Mađarske u trećem kolu B divizije Lige nacije, uz kiks Mijata Gaćinovića i blede partije prevashodno Adema Ljajića i Luke Jovića.

Predrag Rajković 6,5

Ponovo je kec Remsa delovao sigurno na golu, baš kao i u meču baraža u Oslu protiv Norveške. Pratio je igru, često se nudio Milenkoviću i Stefanu Mitroviću kao rešenje, posle čega je dugim loptama tražio Tadića, Jovića, Ljajića. Nije mogao bolje da reaguje kod primljenog gola posle greške Gaćinovića.

PROČITAJTE JOŠ

Stefan Mitrović 6

U mečevima sa Norveškom i Mađarskom dokazao je da selektor Tumbaković nije pogrešio što ga je pozvao i dao mu priliku da bude starter. Miran na lopti, čvrst u duelu, dobar u skok igri. Nedostajalo je možda više agresivnosti prilikom Tadićevih prekida iz kornera, da ozbiljnije zapreti rivalu, s obzirom na visinu i dobar skok.

Nikola Milenković 7

Neverovatno je s kojom lakoćom dobija sve duele. Iako su mu samo 22 godine igra kao „mator“, a na iskustvo je u prvih 15 minuta iznudio čak četiri prekršaja ispred svog šesnaesterca.
Odlično je u formaciji 3-4-2-1 odigrao kao desni štoper, pokrivao je dobar deo desne aut-liniji. Iako ga mnogi porede s Nemanjom Vidiće, ispada da je on miks Vidića i Ivanovića.

Strahinja Pavlović 6

Nova korektna partija štopera Monaka, koji je debitovao protiv Rusije na startu Lige nacija. Dobar u defanzivnim situacijama, odlično se postavlja i „čita“ igru. Nema sumnje da je budućnost Srbije kada je poslednja linija u pitanju.
U 10. minutu je sprečio verovatno čist gol, kada se posle jedne konfuzne reakcije pred golom Rajkovića stvorio praktično niotkuda i oduzeo čistu loptu napadaču Mađarske.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Mijat Gaćinović 6

Bio je raspoložen za igru, nudio se i gurao rivalu loptu kroz noge. Uživao je na svojoj omiljenoj poziciji na desnoj strani u veznom redu, ali…
Usledila je kardinalna greška u 20. minutu kada je „servirao na tacni“ Kenvešu loptu za gol. Posle toga je nestao, nedostajali su njegovi prodori po strani, centaršutetevi, upotrebljive lopte. Čini se kada da ga je greška „ubila“ u pojam.

Nemanja Gudelj 6,5

Otišao je jedan Nemanja, stigao je drugi. U potpunosti je odmenio Matića koji se povukao iz reprezentacije. Čini se da daje 101 odsto u svakom duelu. Ponovo se stiče utisak da je najviše pretrčao ka zadnji vezni. Uvek je blizu lopte. U nekoliko navrata je iskusno promenio stranu, raširio igru.
Ne mudruje, radi ono što se od njega očekuje. Samo, ubuduće će morati da traži i ofanzivna rešenja, pogotovo kada Srbija gubi i kada joj ne ide.

Luka Milivojević 5,5

Vidi se da mu nedostaju mečevi u nogama. Želja nije sporna, ali često je u nekim situacijama kasnio za sekund, što je protivnik znao da iskoristi i da dobije bar faul zbog zakasnelog starta na sredini terena. Ne čudi uopšte što ga je selektor izveo u igre već na poluvremenu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Filip Mladenović 6

Dobio je priliku da po levoj strani pokaže da može da odigra ono što igra Kostić, i što je odigrao Ristić u Oslu, gde je bio maestralan. Nedostajali su njegovi centaršutevi i prodori po toj levoj strani u ofanzivi, dok je defanzivno bio korektan.

Dušan Tadić 6

Igra s puno samopouzdanja, pogotovo kada mu je kapitenska traka oko ruke, ali ovoga puta bez konkretnog učinka. Previše je bio okrenut leđima i kad god je dobio loptu pokušavao je da „usidri“, dribla, da podeli pas i tu se istrošio.

Morao je bolje da reaguje u 29. minutu kada je slabo šutirao iz izgledne pozicije, koju je sam sebi kreirao, okrenuvši rivala na petoparcu. U nekoliko navrata je napravio smešnim mađarske defanzivce…

Adem Ljajić 5,5

„Nevidljiv“ i bez ikakvog doprinosa u igri, a svi znamo koliko može Adem Ljajić i koliko zna fudbal. Dugo je držao loptu i nije imao pravo rešenje, da bi na kraju slao pas unazad. Verovatno je to iznerviralo selektora koji ga je izveo na poluvemenu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Luka Jović 5,5

Totalno odsečen od ostalih 10 „orlova“. Konstantno okrenut leđima od gola Mađarske, a trebalo je da bude najveća pretnja po njih. Delovao je sporo, nije ulazio u šanse, mada dobar deo krivice za to nosi ostatak tima, koji mu nije slao upotrebljive lopte.

U nekoliko navrata nije se razumeo s Tadićem koji je pokušao da mu uputi taj završni pas. Teško mu je da igra kao jedini špic jer je on egzekutor, a ne neko ko mora da igra leđima i to daleko od gola rivala.

IZMENE

Nemanja Radonjić 6 (od 46. umesto Ljajića)

Može i mora krilni napadač Marselja mnogo više. Ušao je na poluvremenu umesto indisponiranog Ljajića, ali nije napravio nikakvu razliku po oba boka, a imao je sasvim dovoljno vremena da natera selektora da upravo on mora da bude prvi izbor po desnom krilu u konkurenciji s Lazovićem, Gaćinovićem, Ljajićem…

Saša Lukić 6 (od 46. umesto Milivojevića)

Vezista Torina uneo je energiju koja je nedostajala tokom igre Milivojevića, ali isuviše defanzivna uloga. Morao je da proba da prenese loptu do Vlahovića i Jovića jer se Tadić prečesto izvlačio na stranu i trošio energiju.

Dušan Vlahović 6 (od 66. umesto Gaćinovića)

Ušao je da rastereti odsečenog Luku Jovića, a najbliži golu je bio u 75. minutu kada je pogodio stativu. U stilu klasične „devetke“ je uklizao i pokušao nogom u padu da na asistenciju Mladenovića postigne gol, ali se nije dalo.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare