Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Fudbaleri Ajaksa slavili su kao gosti protiv Utrehta u susretu 8. kola Eredivizije sa 3:0 (0:0), a reprezentativac Srbije Dušan Tadić upisao se u strelce.

Ekipa iz Amsterdama je tako nastavila sa pobedama, prvi su na tabeli sa sedam pobeda iz osam mečeva i sigurno nastavljaju pohod ka novoj šampionskoj tituli.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda je Dejvi Klasen u 62. minutu zatresao mrežu Utrehta i tako su „kopljanici“ stigli do prednosti.

PROČITAJTE JOŠ: Sergej i Lacio u poslednjem napadu otkinuli bod Juventusu

Samo devet minuta kasnije, dosuđen je penal za goste, a Dušan Tadić je bio egzekutor. Golmana je poslao u jednu, loptu u drugu stranu i tako je Ajaks duplirao prednost.

Konačan rezultat od 0:3 postavio je Kvinsi Promes u prvom minutu nadoknade vremena.

Ono što je svakako veliki plus je to da je Tadić pokazao da je u dobroj formi i kad je izvođenje penala u pitanju, što može biti i te kako bitno u predstojećem baraž meču sa Škotskom, koji Srbija igra 12. novembra u Beogradu.

Tadiću je ovo bio peti uzastopni meč kako se upisao u strelce barem jednom, a postigao je sedam golova na poslednjih sedam utakmica, što je zaista ohrabrujuća vest i za selektora „orlova“ Ljubišu Tumbakovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar