Asano
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je pobedio Spartak u Subotici rezultatom 2:1, uz odbranjen penal golmana Nemanje Stevanovića u 90. minutu, dok je prvi gol za crno-beli postigao Takuma Asano.

Japanac je dan kasnije pričao za klupski sajt o ambicijama kluba i „prosutim bodovima“ u prošlosti.

PROČITAJTE JOŠ

„Bila je ovo teška utakmica, znali smo od starta da će biti teško protiv Spartaka. Dodatni pritisak nam stvara što zaostajemo sa bodovima i što smo znali da ih prospemo na gostovanjima. Ipak, ono što je primetno je da smo počeli da vraćamo samopouzdanje i da nastavljamo da igramo onako kako smo se dogovorili kada se dogodi da primimo gol. Tu smo uvek padali psihološki iz straha da ne izgubimo i onda ti se tu ‘vežu noge’. Sada je pomak očigledan, ali je potrebno još vremena da se uigramo kao tim“, poručio je Asano.

Složio se Takuma da je heroj golman Nemanja Stevanović, koji je odbranio penal.

„On je heroj, ali zasluga za ovu utakmicu ide svim momcima iz razloga koje sam pomenuo. Neca je odličan kod penala, to svi znamo, ali su oni uvek lutrija. Stevanović večito zbija šale, sa njim nikada nije dosadno, uz to je sjajan golman i pun je samopouzdanja“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Jedno od pitanja odnosilo se na njegovog sunarodnih iz tabora Spartaka, Noboru Šimuru. Asano priznaje da se nisu znali ste do utakmice odigrane u subotu u Subotici.

„Iskreno, sreli smo se prvi put. Nisam ni znao da imaju Japanca u timu. Malo smo popričali pre utakmice“.

Asano je već u nedelju zbog obaveza morao da napusti Srbiju kako bi se priključio nacionalnom timu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar