Foto: instagram.com

Siniša Mihajlović ostao je bez prijatelja koji je vodio bitku protiv kancera, Filipa Mondelija, italijanskog veslača.

PROČITAJTE JOŠ

Filipo Mondeli je bio osvajač evropskog zlata, doneo je veliko odličje Italiji 2018. godine, a u februaru 2020. počela je njegova bitka protiv kancera kostiju, koji je otkriven u nozi.

Preminuo je u 26. godini, a sa Mihom se sprijateljio tokom lečenja, jer ga je trener Bolonje inspirisao i hrabrio da prebrodi tešku bolest.

Mihajlović je pobedio leukemiju, nažalost, mladi Mondeli svoju bitku nije dobio protiv opake bolesti.

„Njegova snaga, njegove reči da opišu utakmicu protiv leukemije… Pogodio me je svojim duhom ratnika. Oboje smo u Bolonji. Možda ću ga jednog dana upoznati“, rekao sam to pre izvesnog vremena u intervjuu za Gazeta delo sport. Da li se sećate o kome sam govorio? Juče sam zahvaljujući dvojici prijatelja upoznao Mihajlovića, iznenadio me je. On je borac od kog moram mnogo da naučim o tome kako se nositi sa svojom bolešću. Hvala na ovom fantastičnom iznenađenju, naravno, porodici Mihajlović, Sinišinoj supruzi Arijani, što me je primila u svoj dom“, napisao je Filipo u februaru ove godine.

To je bila poslednja fotografija koju je objavio, a vest o njegovoj smrti slomila je srce Arijani, koja je silno želela da mu pomogne.

„Uvek ćemo te nositi u srcu. Počivaj u miru“, napisala je Arijana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar