Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Poruka prvog čoveka crno-belih.

Ostoja Mijailović, prvi čovek Partizana, oglasio se pred duel crno-belih i ekipe Real Madrida u trećoj utakmici Top 8 faze Evrolige.

#related-news_1

Paritzan je zabeležio dva „brejka“, ali je umesto maestralnih partija crno-belih fokus na asmoferi nakon haosa i opšte tuče košarkaša dva tima koja se dogodila na minut i 40 sekundi pre kraja drugog susreta.

Usledili su Realovi bezbednosni zahtevi, pa je pritisak na crno-belima ogroman, pogotovo jer bi i najmanja greška u vidu ubačenog predmeta na parket mogla da dovede do pražnjenja dvorane, ali i eventualne drakonske kazne za četvrtu utakmicu, koja je na programu u četvrtak

Iz tog razloga Mijailović je uputio apel navijačima:

„Treba nam mir, nek navijaju iz petnih žila, ali bez čvrstih predmeta. Tu utakmicu će ceo svet gledati i organizaciono ova utakmica određuje budućnost Partizana. Širom sveta su mediji osudili ono što se desilo. Na ovom što je bilo mora da se završi.“

PROČITAJTE JOŠ...

Potom je dodao:

„Dvadeset i jedan put dosad nikad nismo dobili tamo utakmicu. Sitaucija je bila neočekivana, platićemo cenu i nije mala za nas, rizikovali smo sa pojedinim igračima. Takve stvari se svuda događaju. Iz onakvog incidenta se niko nije povredio trajno da ne može da igra do kraja života. Najdeblji kraj je izvukao Dante Egzum, nadam se da će se oporaviti do sutra. Bilo bi zaista previše i da on ne igra, najbitnije je zdravlje igrača“.

Što se tiče kalkulacija, one ne postoje, iako bi eventualna pobeda značila i nemogućnost nastupa Kevina Pantera u polufinalu Fajnal fora protiv Barselone ili Žalgirisa (Katalonci vode 2-0).

Nema veze, nema kalkulacija, idemo na pobedu u utorak. Nesportski je planiranje poraza. Idemo na pobedu. Imaćemo 20.000 navijača u areni. Organzivali smo veliki video bim na Kalemegdanu od 80 kvadrata. Ova utakmica će prevazići sve brojeve što se tiče gledanosti“, rekao je Mijailović, a preneo Telesport.

BONUS VIDEO Obradović: Dante će biti u timu, a Tavaresa ćemo braniti kao u prvoj utakmici u Madridu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar