Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su TSC iz Bačke Topole u meču 25. kola Superlige na gostovanju u Senti - 3:1.

Meč su obeležila dva različita poluvremena. Prvo u kom uzbuđenja praktično da nije ni bilo, i drugo u kom drame nije manjkalo.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva crvena kartona, dva penala i četiri gola viđena su na stadionu Sente, a Zvezda je od gola prednosti došla do situacije da se sa igračem manje bori i za remi.

Međutim, tim Dejana Stankovića je očito „izdrilovan“ i za ovakve situacije, pa je vrlo brzo uspeo da preokrene rezultat i upiše novi trijumf.

Fudbaleri obe ekipe igrali su u „drugoj brzini“ tokom prvog poluvremena susreta u Senti. Prvih pedesetak minuta obeležila su najviše dva oštra duela u kojima je po jedan igrač TSC i Zvezde završio sa „čalmom“ na glavi.

Kod domaćih je to bio Filip Babić, kod gostiju Nemanja Milunović koji je završio na travi krvave glave u finišu prvog dela igre kada je probao da asistira Seku Sanogou.

Ne može se reći da uzbuđenja nije bilo uopšte, ali ih je bilo manje nego u nekim prethodnim mečevima crveno-belih.

Foto: Starsport

Prvi je konkretnije napao TSC kada je Tomanović posle kornera glavom već praktično savladao Milana Borjana, ali je loptu, u gužvi šesnaesterca Zvezde, očistio Milan Gajić.

Banjac je lepo sa strane u toj situaciji pronašao zaboravljenog Tomanovića. TSC se u tom periodu igre uglavnom branio i vrebao šansu iz kontri.

Tim Mladena Krstajića je lepo zatvarao bokove Zvezde, pa su retke bile situacije poput one iz 34. minuta kada je Mirko Ivanić šutirao sa desetak metara.

Prethodno je sa strane prošao Gajić, loptu je propustio El Fardu Ben i Ivanić nije bio precizan. Koji minut kasnije, Nenada Filipovića je na muke stavio i Veljko Nikolić.

Šutirao je dobro, ali je Filipović paradom sačuvao svoju mrežu. Dva minuta pred istek regularnih 45 minuta, Milunović se našao na travi krvave glave.

Foto: Starsport

Sudario se sa Nenadom Lukićem u skoku i on je dobio zaštitnu mrežicu posle intervencije lekara, dok je sudija Novak Simović pokazao pet dodatnih minuta.

Tokom tog perioda Lukić je iz slobodnog udarca pogodio živi zid Zvezde, pa se rezultat nije menjao i mrdao sa nule.

Stanković je zato već u pauzi napravio tri izmene. Srnić, Pavkov i Kanga su se našli na terenu, a sa njega su izašli Katai, Petrović i Nikolić.

Prava uzbuđenja počinju u razmaku od 54. do 58. minuta. Mirko Ivanić je u 54. dobio loptu levo, centrirao je pored Babića do peterca, gde je bio Milan Pavkov.

Foto: Starsport

Napadač Zvezde je nogom skrenuo loptu ka mreži TSC-a i probio bedem Topolaca. Međutim, samo tri minuta kasnije usledio je pravi šok za goste.

Đuro Zec se našao pred golom Zvezde, s leđa ga je rukama oborio Milan Gajić i Novak Simović je pokazao crveni karton Gajiću, a za TSC dosudio penal.

Lukić je bio siguran i delovalo je da će domaći igrači biti u prednosti pred poslednjih pola sata utakmice. Ipak, sve se okrenulo vrlo brzo.

Zvezda je i protiv Milana pokazala da ume da igra sa fudbalerom manje na terenu i ceh tome je ovog puta platio TSC.

Igrao se 67. minut kada je Ivanić dobio loptu u kaznenom prostoru TSC-a i tamo ga je faulirao Tomanović.

Foto: StarSport

Fudbaler TSC-a dobio je javnu opomenu, pobunio se kod Simovića i dobio drugi žuti karton i isključenje. Gelor Kanga je sa bele tačke bio precizan.

Golman Filipović se bacio u pravu stranu, pročitao je Kangu, ali je ostao „kratak“ za koji centimetar i Zvezda je povela 2:1.

Samo tri minuta kasnije meč je rešen u korist gostiju. Rezervista Srnić je bio brži od svog čuvara na krilu, vratio je loptu u sredinu, gde je bio Pavkov.

Foto: Starsport

On je po drugi put kaznio smušenu odbranu TSC-a i uklizavanjem i drugim golom u 71. minutu postavio konačan rezultat.

Ben je posle toga imao još jednu šansu da volejem na izmaku 80. minuta postigne i četvrti gol za svoj tim, Pavkov je promašio čist zicer i prebacio prazan gol TSC-a u 82. minutu, a ishod je ostao isti.

Zvezda je pobedom došla do svog 68. boda u prvenstvu i ostala je na prvom mestu tabele, dok je TSC na sedmom mestu sa 38 bodova.

TSC – Crvena zvezda 1:3 (0:0)

(Pavkov 54, 71, Kanga 68 – Lukić 58)

Stadion: Stadion FK Senta, bez publike: Sudije: Novak Simović, Nikola Đorović, Miloš Simović, Nenad Minaković.

TSC: Filipović – Tomanović, Zec, Banjac, Babić, Stanojev, Lukić, Petrović, Petković, Đakovac, Damjanović. Trener: Mladen Krstajić.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Ivanić, Degenek, Milunović, Sanogo, Katai, Petrović, Rodić, Nikolić, Ben. Trener: Dejan Stanković.

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ! Zvezda je sačuvala svoju mrežu do kraja i upisala novu pobedu.

83′ Pavkov promašio prazan gol

Neverovatno šta je promašio špic Zvezde koji je iz najlakše pozicije propustio šansu da upiše het-trik. Ben je dobio loptu iz dubine, odložio ju je na petnaestak metara za Pavkova. Filipović se našao na ničijoj zemlji jer je istrčao napred, pa je Pavkov ispred sebe imao praznu mrežu.

Nekim čudom, promašio je to i prebacio gol TSC-a, pa je ostalo 3:1.

80′ Kakva šansa za Bena!

Gobeljić je centrirao sa desnog krila na drugu stranu, podigao je visoko tu loptu, čekao ju je Ben koji je volejem pucao preko gola Filipovića.

75′ Opet je opasan TSC!

Sjajno igra Đuro Zec, prošao je desno, kombinovao sa Lukićem. U prvoj situaciji je opasnost otklonio Miloš Degenek, zatim se Borjan bacio i odbranio svoj gol presekavši centaršut.

71′ GOOOOOL! Novi gol Pavkova, 3:1 za Zvezdu

Srnić je bio uporan kod lopte koja je išla napred za njega po krilu. Petrović nije bio dovoljno agilan, pa je Srnić uspeo da centrira do peterca. Tamo je loše reagovao Marjanović, Pavkov se domogao lopte i uklizavanjem postigao svoj drugi gol na utakmici.

68′ GOOOOOL! Kanga precizan, Zvezda vodi 2:1

Gelor Kanga je šutirao levo, Filipović ga je pročitao i bio je na lopti, zakačio ju je rukavicama, ali je ona ušla u gol.

67′ Penal za Zvezdu i crveni za Tomanovića!

Žustri protesti. Tomanović je oborio Ivanića u šesnaestercu sa leve strane, Simović je pokazao penal i dodelio žuti karton Tomanoviću. Saša se pobunio zbog kartona i sudija mu je dao i drugi i isključio ga.

64′ Lukić se buni kod Simovića

Tražio je faul zbog kontakta sa Nemanjom Milunovićem u kontri četiri na dva. Pao je pred kaznenim prostorom Zvezde, ali je Simović ovog puta samo signalizirao da ustane sa zemlje.

58′ GOOOOL! TSC ekspresno izjednačio na 1:1

Lukić je namestio loptu na belu tačku, šutirao je udesno, Borjan se bacio u suprotnu stranu i to je izjednačenje. Topolci će do kraja utakmice, bar još 30 i nešto minuta igrati s igračem više.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

57′ Crveni za Gajića, penal za TSC!

Zec je dobio pas u kaznenom prostoru Zvezde, Gajić je bio iza njega na sedam, osam metara od gola Milana Borjana. Oborio ga je rukama, a kako je Zec bio najbliži golu crveno-belih, Simović je Gajiću pokazao crveni karton.

54′ GOOOOL! Zvezda vodi 1:0

Prošao je Ivanić po levoj strani, pored Babića je centrirao po zemlji nisko za Pavkova, a napadača Zvezde je lopta više pogodila, nego što ju je šutirao, ali je završila u mreži Filipovića i gosti vode.

Foto: StarSport

53′ Po ofsajd na obe strane

U nedozvoljenoj poziciji se iz TSC-a našao Đakovac, dok je iza leđa odbrane ekipe iz Bačke Topole bio Mirko Ivanić. Svaki pokušaj iole pristojnih napada seče se prekršajima ili se lopta izbacuje van igre.

51′ Žuti za Đakovca

Prvih šest minuta nastavka igra se između dva kaznena prostora i tamo je igrač TSC-a startovao nešto žustrije nego što je trebalo, pa je kažnjen javnom opomenom.

46′ Stanković pravi izmene

Tri promene je napravio trener Zvezde. Gelor  Kanga je ušao umesto Veljka Nikolića, Milan Pavkov je zamenio Aleksandra Kataija, dok je Njegoš Petrović izašao i ustupio mesto Slavoljubu Srniću.

Prvo poluvreme:

Foto: StarSport

45+5 KRAJ Mrtvo more u prvom poluvremenu

Bez pravih i stopostotnih šansi je završen prvi deo igre u Senti.

45+3′ Šansa za TSC iz slobodnjaka

Lukić je namestio loptu na nešto više od 20 metara od gola Zvezde, iz idealne pozicije je šutirao direktno u živi zid, a u nastavku akcije je lopta posle novog udarca igrača TSC-a završila visoko iznad gola.

45′ Pet minuta nadoknade u Senti

Dve intervencije lekara i prekidi uzrokovali su ovako dugu nadoknadu u prvom poluvremenu.

43′ Milunoviću krvava glava posle sudara

Žestok sudar posle centaršuta El Fardu Bena, Milunović je glavom udario Lukića u pokušaju da asistira Sanogu. Sanogo je udario loptu glavom, ali je jedan od igrača TSC-a otklonio opasnost i izbacio loptu van igre.

Milunović je u međuvremenu završio na travi krvave glave, ali se posle intervencije lekara pridigao.

38′ Pokušaj Nikolića, solidan i Lukić

Imala su posla obojica golmana i Borjan i Filipović. Na jednoj strani Nikolić je šutirao, a Filipović odbranio lepom paradom, dok je Borjan imao nešto lakši posao nakon udarca igrača TSC-a.

34′ Šut Ivanića, Zvezda konačno razbila monotoniju!

Bilo je opasno pred golom TSC-a, Ivanić je dobio pas od Gajića i šutirao je sa desetak metara preko gola. Ben je prethodno propustio loptu Gajića i Ivanić će žaliti za ovim udarcem ako ishod ne bude po volji njegovog tima.

27′ TSC kompaktniji, Zvezda ne može do gola

Uglavnom se igra sporo i bez previše uzbuđenja. Ovakav tempo čini se da više odgovara domaćinu.

20′ Ponovo reaguje Borjan

TSC je lepo zatvorio igru Zvezde sa strane, igrači Mladena Krstajića napadaju isključivo iz kontre i igraju nešto konkretnije kroz dubinu. Borjan dobro reaguje i u 20. minutu kada istrčava napred i čuva gol.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

15′ Opasno je pred golom Zvezde!

Banjac je iz kornera sa leve strane poslao centaršut na prvu stativu, tamo je sam ostao Tomanović koji je šutirao glavom ka golu Borjana, ali se u velikoj gužvi Zvezda nekako odbranila.

9′ Sanogo glavom

Zvezda je dobila šansu da iz prekida sa dense strane ugrozi gol TSC-a. Ovaj segment igre joj je dobro išao u prethodnom periodu, Katai je centrirao do prve stative gde je bio Seku Sanogo, koji je zahvatio loptu glavom, ali je gađao pored gola.

4′ TSC prvi napao

Đakovac je pokušao da prebaci loptu do pred gol Crvene zvezde u kontri, Milan Borjan je pribran od početka i istrčao je i otklonio opasnost. Za sada spor tempo igre u Senti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar