FOTO: EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas
FOTO: EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Trevo Šaloba je u pobedi Čelsija od 3:0 protiv Kristal Palasa u subotu postigao gol, koji će zauvek pamtiti, ali on za njega ima posebno značenje.

Naime, Šaloba je je bio u mlađim selekcijama ekipe Čelsija, ali su ga nakon toga slali na pozajmice. Redom je nastupao za Ipsvič, Hadersfild, a oprobao se i u francuskom Lorijenu. Dugo je čekao da debituje za prvi tim „plavaca“, a priliku za to mu je pružio Tomas Tuhel.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvo je protiv Viljareala osvojio Superkup Evrope nakon boljeg izvođenja penala, a mladi štoper je odigrao svih 120 minuta, čime je odmah zainteresovao fudbalsku javnost.

Usledio je i debi u Premijer ligi. Šaloba se našao u startnih 11, a još jednu odličnu partiju krunisao je i fenomenalnim udarcem i golom, koji će mu uvek biti posebno drag.

Šalobina porodična priča je tragična. Majka mu je preminula 2016. godine, a upravo ona mu je bila najveća podrška da postane fudbaler.

„Uradiću to za tebe mama… Obećavam“, tvitovao je mladi Trevo 27. novembra 2016. godine.

I stvarno je uradio, a ovo je čini se tek početak. Štoper Čelsija ima samo 22 godine, a pred njim je izgleda blistava karijera.

Počeo je kao skupljač lopti, tada se veliki Lionel Mesi mogao samo gledati, a sada će sa njim, ali i mnogim drugim velikanima ulaziti u duele i neretko izlaziti kao pobednik.

Pored gola treba napomenuti da je Šaloba imao 93 odsto tačnih dodavanja, 18 dodavanja u napadačkoj trećini terena, četiri duela je dobio na zemlji i dva u vazduhu. Impresioniran je bio i trener Tomas Tuhel, koji je definitvno dobio uzdanicu u odbrani svog tima.

Ipak nije samo majka bila tu od početka. Mejson Maunt je Šalobin saigrač i prijatelj od malih nogu, a sada su zajedno dočekali sjajne dane u aktuelnom šampionu Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar