FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

U izradi je dokumentarac o jednom od najboljih šutera i košarkaša današnjice, ali i svih vremena - Stefu Kariju.

O prvoj zvezdi Golden Stejt Voriorsa biće snimljen film „Underrated“, a glavni i odgovorni za taj dokumentarac biće režiser filmova „Black Panther“ i „Creed“, Rajan Kugler.

PROČITAJTE JOŠ:

Film će opisivati put Stefa Karija od mlađih dana, tačnije od univerziteta Dejvidson do NBA karavana.

Podsetimo, tada mladi Stef je u srednjoj školi bio ocenjen kao košarkaš sa tri zvezdice od mogućih pet i nije bio privlačan mnogim univerzitetima.

 

RAJAN KUGLER, FOTO: EPA-EFE/NINA PROMMER

Kari je u univerzitetskim danima opisivan kao neko ko nije spreman za NBA, atletske sposobnosti mu nisu bile jača strana, šut prosečan, kao i odbrana, a ni asistencije ga nisu krasile. Međutim, sada niko više ne sme da kaže tako nešto. Upravo zbog toga film i nosi naziv „Underrated“.

Jedan od najboljih plejmejkera današnjice biran je sa sedme pozicije na draftu sada već davne 2009. godine od strane Golden Stejta, a u klubu tada verovatno nisu ni pomišljali da će to biti početak nove generacije.

Ta generacija postala je najtrofejnija u istoriji kluba, a Kari je i dalje predvodnik. Njegovo prijateljstvo kako na terenu tako i van njega sa Klejom Tompsonom donelo je Golden Stejtu nešto što će se dugo pamtiti. Krunisani su nazivom „Spleš braća“, a zajedno su klubu iz San Franciska doneli tri prstena.

Režiser filma biće Piter Niks, dok će producenti biti njujorška kompanija „A24“ i Rajan Kugler. Niks je do sada bio producent tri dokumentarna filma, koja su snimljena u Ouklendu, a ovo će po svemu sudeći biti četvrti.

FOTO: EPA/GEORGE FREY
PITER NIKS, FOTO: EPA/GEORGE FREY

Stef Kari je nedavno dogovorio produžetak saradnje sa Voriorsima na još četiri godine, za koje će zaraditi 215 miliona dolara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar