Željko Obradović i Zoran Savić; Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Zoran Savić, sportski direktor Partizana, istakao je da su crno-beli želeli tim sastavljen od igrača iz Srbije, ali to nije bilo moguće,

Savić je otkrio da Partizanova ekipa još uvek nije kompletirana:

„Nadamo se da ćemo što pre završiti. Na kraju prošle sezone imali smo ideju da promenimo veliki broj igrača“, započeo je priču Savić za zvanični Partizanov zvanični kanal na Youtube-u, BC Partizan TV.

PROČITAJTE JOŠ...

Otkrio je da je postojala želja da Partizan bude sačinjen od 12 igrača iz Srbije, ali…

„Kada je Željko došao, bila je ideja da ceo tim bude sastavljen od igrača iz Srbije, ali to nije bilo moguće. Vidiš posle nekih razgovora da postoji odbojnost igrača oko dolaska u zemlju. Da li je to zbog očekivanja, pritiska ‘Zvezda – Partizan’, ne znamo to još“, rekao je on, nakon čega je dodao:

„Sigurno da je lakše da dovodiš igrača kada igraš Evroligu. Zvezda ima gotovu ekipu, koja već igra dosta dugo zajedno, tu ubaciš dva-tri igrača i to lakše funkcioniše. Mi možemo da promenimo osam do deset igrača, što ne znam da je neko promenio u sezoni.

Aleksa Avramović i Kevin Panter; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Sam dolazak Željka bio je podsticaj da napravimo ekipu da pokušamo da dignemo te rezultate odmah i da dovodimo i mlađe igrače koji mogu da budu budućnost, a i da iskoristimo naše igrače iz mlađeg pogona. Zato smo počeli nedelju dana ranije, da Željko vidi mlade igrače, mlade strance, da vidimo ko može da pomogne i u pripremama i u budućnosti.“

Sportski direktor kluba iz Humske je otkrio da je najveći problem sa kojim se klubovi susreću odlazak mladih igrača:

„Problem je to što im se propagira igra bez stresa. Kao da reklamiramo neki velnes, a ne sportski događaj – košarku u kojoj je sve naboj, stres, ko će koga da ‘prevari’ u pozitivnom smislu. Mi smo celog života radili pod tim stresom, a sada slavimo 20 godina od poslednjeg zlata.

Verovatno smo u tom nekom periodu pravili greške, pa moramo da stanemo, razmislimo i da učimo od drugih. Moramo da se okrenemo mlađim igračima, Partizan da pokuša da izbaci mlađeg igrača iz mladih kategorija. To je ključ svega“, dodao je Savić.

Nakon što se osvrnuo i na Željka Obradovića, za kog je rekao da je „lako raditi sa takvim ljudima“, kao i da se „jako dobro adaptirao na nastalu situaciju“, Savić je otkrio i da Partizan nije završio sa jačanjem sastava:

„Ne znamo još. Minimalno dva, možda i tri igrača. Videćemo kada sve sagledamo. Ne žurimo još. Ne znam da je neko rekao u avgustu da ima loš tim. Svi imaju super timove, a videćemo kada krene sezona. Najbitnije je da budemo zadovoljni kada sezona bude privedena kraju“, zaključio je Savić.

Crno-bele su dosad pojačali Kevin Panter, Zek Lidej, Rodions Kurucs, Alen Smailagić, Aleksa Avramović i Dalas Mur.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare