Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Voždovca Jovan Damjanović rekao je ove srede da želi da njegova ekipa bude rezultatski stabilna i da se približi gornjem delu tabele u predstojećem periodu.

„Raduje me što su igrači Voždovca na ceni, iako ćemo teško neke od njih zadržati. To je izazov sa kojim se svake godine susrećemo. Rezultatski želimo da budemo stabilni i da se približimo gornjem delu tabele. U Kupu takođe imamo ambicije i jako je dobro što igramo na dva fronta. Rezultat je na kraju najvažniji, ali i način na koji se pobeđuje“, rekao je, između ostalog, Damjanović za sajt kluba.

Voždovac će u petak početi pripreme za nastavak sezone, u kojoj se u Superligi nalazi na sredini tabele.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da smo mogli više da postignemo kada je broj osvojenih bodova u pitanju, takodje nam nedostaje konstantnost i na tome ćemo raditi. Možemo i moramo mnogo bolje u nastavku kako bismo dostigli nivo kojem težimo“, naveo je Damjanović.

Damjanović je naveo da je Voždovac u nekim periodima igrao na veoma visokom nivou, atraktivno i ofanzivno.

„Sezona je specifična iz mnogo razloga. Velika fluktuacija igračkog kadra situaciju je činila težom, ali smo konstantno imali podršku i razumevanje uprave kluba. Period privikavanja je bio težak, ali dobar za nas. Ujedinili smo se, očvrsnuli i uvideli kakav pre svega ljudski, a potom i igrački kvalitet ima svaki pojedinac i došli do toga da sada imamo jednu sjajnu grupu igrača, tim za ponos“, kazao je Damjanović.

Po njegovim rečima, Voždovac želi da zadrži prepoznatljiv stil igre, ali i da napreduje u svim segmentima.

Voždovac je na pauzu otišao kao ekipa koja je ostvarila najveći broj dodavanja. Međutim, to nije jedini način za dominantnost na terenu i šef struke „zmajeva“ to i ističe.

”Želimo da kontrolišemo dešavanja na terenu, važno nam je da je lopta što više u našim nogama, a kada nije, da je što pre ponovo osvojimo. To možemo uz veliku volju i igrom jakog intenziteta na svakom delu terenu. Za ofanzivan fudbal i ideju koju mi negujemo potreban je stav. U svakoj utakmici treba da se vidi da igramo da bismo pobedili, bez obzira ko je protivnik.”

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Damjanović ističe da nema uzora, ali da se trudi da od svakog trenera nešto novo nauči. Ono što je danas nemačka škola fudbala, nekada je bila srpska.

”Nekada smo mi bili ti koji su uvodili nove stilove igre u fudbalu. Danas nemački treneri poput Klopa, Nagelsmana, Flika, vladaju evropskim fudbalom, ali je po mom mišljenju Gvardiola i dalje ispred svih. Takođe, poseban stil rada ima i Marselo Bjelsa čiju trenersku filozofiju takođe pratim.”

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar