EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Hrvat je od Mundijala u Kataru privlačio mnogo pažnje, ali to i nije bilo baš za pohvalu

Trener Olimpika iz Liona Loran Blan prokomentarisao je dolazak Dejana Lovrena, koji je stigao pravo iz Zenita iz Sankt Peterburga.

Lovren se nakon 10 godina vratio u Lion, ali je za medije u Francuskoj bilo posebno zanimljivo mišljenje Blana o tome što je Hrvat pevao nacionalističke pesme „Čavoglave“ i vikao „Za dom spremni“ slaveći uspeh na Mundijalu.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je nacionalistička pesma koja slavi oslobođenje njegove zemlje. To pitanje morate postaviti njemu. Ne mogu odgovarati na pitanja umesto njega“, rekao je Blan.

Fudbalski stručnjak je uznemireno i ironično dodao:

„Ovde su sigurno samo ugledni ljudi, svi živite okruženi samo uglednim ljudima?“

PROČITAJTE JOŠ:

Blan je istakao da Lovrena gleda pre svega kao sportistu.

„Ako gledamo Lovrena kao čoveka, to vi procenjujte. Ja ga gledam kao sportistu. Postoji mnogo tema o kojima bismo mogli pričati, a ovo je pres konferencija sportskog kolektiva. Bilo bi dobro da nam to bude u fokusu“.

Dodao je i da ne želi da priča o stvarima koje nisu fudbalske.

„Nismo tu da pričamo o stvarima koje nemaju veze s fudbalom. Lovren je čovek koji poštuje svoju porodicu, ženu, decu i domovinu. Ako ga sretnete, postavite njemu to pitanje.“

Ruski mediji su se prethodnih dana bavili Lovrenom transferom, a „soccer.ru“ je objavio da je hrvatski štoper zapravo proteran iz Zenita upravo zbog koketiranja sa ustaštvom i nacizmom, što je u toj zemlji nedopustivo.

BONUS VIDEO Vučićevi fudbalski biseri: Marokanci su naša braća sa istim problemom, idite u Hrvatsku na more, ja neću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar