Nejmar, Fudbalska reprezentacija Brazila
Foto: EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Ne baš prijatni dani za brailsku zvezdu

Legendarni brazlski fudbaler Pele sahranjen je 3. januara u Santosu, ali tom činu nije prisustvovao Nejmar, što su mu zamerili mnogi sunarodnici.

Na Peleovoj sahrani bio je samo jedan prvak sveta sa reprezentacijom Brazila Mauro Silva, osvajač svetske titule 1994. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema pisanju stranih medija, Nejmaru klub nije dozvolio da putuje zbog obaveza u Francuskoj, a onda je na društvenim isplivao snimak njega sa zabave.

Nejmar se na snimku ludo zabavljao i pevao sa Anom Aoas, pevačicom, koja je sve objavila na društvenim mrežama.

Ogorčenje u Brazilu bilo je samo veće nakon što su se pojavile slike Nejmara, a celu situaciju je prokoemntarisao i bivši brazilski fudbaler Neto.

„Ne ići na sahranu, ali biti na zabavi je grubo nepoštovanje, ruganje. On nema izgovor“, izjavio je ljutito igrač koji je bio u reprezentaciji od 1988. do 1993. godine.

Nejmar nije prisustvovao sahrani, ali je odmah nakon vesti o smrti poslao snažnu poruku:

„Pre Pelea, „10“ je bio samo broj. Pročitao sam tu frazu negde u nekom momentu svog života. Ali ova rečenica, iako prelepa, nije kompletna. Rekao bih da je pre Pelea fudbal bio samo sport. On je sve promenio.

PROČITAJTE JOŠ:

Fudbal je pretvorio u umetnost, u zabavu. Dao je glas siromašnima, crncima, i najvažnije – doneo je vidljivost Brazilu. Fudbal i Brazil su svoj status podigli zahvaljujući Kralju.

On je otišao, ali magija ostaje. Pele je zauvek“, napisao je Nejmar.

BONUS VIDEO Pričali smo s “Nejmarom” i malo nas je razočarao – ne zna ko je Rambo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar