Pala im cena; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Specijalizovani sajt "Transfermarkt.de" koji se bavi procenom vrednosti igrača, ažurirao je cene svih fudbalera tokom pandemija koronavirusa. Jasno je da su i srpski igrači sada jeftiniji, nego dok je sezona bila u punom jeku, a to se pre svega odnosi na fudbalere Crvene zvezde i Partizana.

Gotovo svim igračima iz redova večitih cena je pala, uticaj koronavirusa je očigledan.

PROČITAJTE JOŠ

Ukupna vrednost fudbalera srpskog šampiona Crvene zvezde iznosi 45,35 miliona evra, a interesantno je da su svega dvojica fudbalera napravila „skok“ cene. Reč je o Veljku Nikoliću na 300.000 evra i Marku Konataru na 200.000 evra, dok su ostali očekivano zabeležili pad cene.

Najvredniji je Milan Pavkov sa 3,5 miliona, čak milion manje nego ranije, Seku Sanogo je sledeći sa 3,2 miliona, slede Ričmond Boači sa tri miliona, po 2,8 miliona vrede kapiten Milan Borjan, Argentinac Mateo Garsija i levi bek Milan Rodić.

Identična situacija je i na crno-beloj strani Topčiderskog brda, gde „roster“ Partizana iznosi 34,95 miliona evra.

Strahinja Pavlović je najskuplji fudbaler u Superligi, 7,2 miliona evra. Podsetimo, on je već potpisao za Monako, ali je u Humskoj ostao na pozajmici.

Najskuplji posle Pavlovića, Filip Stevanović; Foto: Peđa Milosavljevic/Starsport

Iza njega je Filip Stevanović sa 3,6 miliona, Lazar Marković 3,2 miliona, onda slede Nemanja Miletić i Bibras Natho sa po 2,4, zatim i prvi strelac Umar Sadik koji je „težak“ dva miliona evra.

Jasno je da su ove cifre okvirne tržišne vrednosti i da svaki fudbaler može da košta više ili manje, u zavisnosti od zainteresovanosti klubova i njihove platežne moći.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram