Partizan
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je usled vandedne situacije i prekida takmičenja zbog koronavirusa smanjio primanja svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i menadžmentu kluba za 50 odsto na tromesečnom nivou.

Kako su obrazložili iz Humske na aktuelnu situaciju su reagovali jer je izvesno da se takmičenja neće nastaviti pre juna.

„Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna, jasno je da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

PROČITAJTE JOŠ

S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA, mišljenja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu RS, a u vezi sa članom 137. Zakona o obligacionim odnosima, Partizan je, na sednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio sledeće:

Upravni odbor Partizana, uz saglasnost šefa stručkog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto“, navodi se u saopštenju crno-belih.

Podsetimo, prethodno se na isti korak odlučilo rukovodstvo Crvene zvezde, a smanjenje plata usled krize izazvane koronavirusom inicirali su i brojni klubovi širom Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram