Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Zimski prelazni rok u najvećim fudbalskim ligama ulazi u samu završnicu, traje do kraja meseca, a uz Nova.rs možete da pratite poslednje dane i sve u vezi sa transferima.

Poslednji rok u Premijer ligi za zimske transfere je 1. februar, a u La Ligi i Seriji A završavaju takođe zaključno sa prvim danom februara iako su krenuli dva dana kasnije.

Pandemija koronavirusa i dalje utiče na transfere zbog različitih mera u različitim zemljama, zatim i zbog finansijskog momenta.

Kako je sve proteklo u četvrtak, možete pogledati ovde.

PITANJE DANA – GDE ĆE KOSTA?

Brazilac koji je nastupao za reprezentaciju Španije a ovog januara napustio Atleitko Madrid posvađao je gotovo pola planete. Naime, među zainteresovanim timovima za usluge ovog sjajnog ali incidentnog napadača su, između ostalih, Mančester junajted, Mančester siti, Juventus, Bešiktaš, kao i Boka Juniors. Dakle, u svojim redovima bi volele da ga vide ekipe iz Engleske, Italije, Turske, Argentine…

Kosta, navodno, najviše priželjkuje povratak u Premijer ligu, gde je sa uspehom nastupao za Čelsi, ali bi, prema pisanju britanskih medija, ekipa koja igra Ligu šampiona Atletiku, na osnovu sporazuma između fudbalera i Madriđana, morala da uplati 15 miliona evra.

To znači da je malo verovatno da će put Torina ili plavog dela Mančestera, pa je glavni favorit trenutno Junajted, kom je neophodan još jedan napadač kako bi zamenio Edinsona Kavanija, a ne bi trebalo isključiti ni Vulverhempton, koji je već ranije izrazio želju da sa Kostom makar porazgovara o mogućnosti njegovog dolaska u klub. To svakako nije toliko čudna opcija, pogotovo jer bi u ovom klubu gotovo sigurno bio prva opcija.

Više će biti poznato u narednim danima, ali je već sada jasno da je naturalizovani Španac najtraženije ime u svetu fudbala u ovom prelaznom roku.

DŽESI LINGARD U VEST HEMU

Dosadašnji fudbaler Mančester junajteda promovisan je kao novi fudbaler Vest Hema.

Nekada velika nada engleskog fudbala, Lingard je ove sezone ispao iz rotacije na Old Trafordu, ove sezone nije odigrao nijedan meč, a u Vest Hemu bi trebalo da bude jedan od nosilaca igre.

U dresu „čekićara“ igraće kao pozajmljen igrač do kraja sezone.

ITALIJANSKI NAPADAČ I ZVANIČNO U ZVEZDI

Dosadašnji napadač Lećea Filipo Falko novi je fudbaler Crvene zvezde.

LIVERPUL PONOVO U TRCI ZA BOTMANOM

Povrede Fabinja i Žoela Matipa ostavile su Liverpul u velikom problemu u odbrani zbog čega će prvak Engleske u poslednji čas pokušati da dovede štopera.

Engleski mediji prenose da je Liverpul obnovio interesovanje za defanzivca Lila Svena Botmana (21) koji je procenjen između 20 i 30 miliona evra.

Lil se nalazi u finansijskim problemima i dobro bi im došla pozamašna uplata za holandskog fudbalera koji je doveden prošlog leta za sedam miliona evra.

PROPALA AKVIZICIJA TOTENHEMA NA PUTU ZA ISTANBUL

Vezni fudbaler Benfike Žedson Fernandeš na dobrom je putu da završi transfer u Galatasaraj nakon neuspele epizode u ekipi Totenhema.

Fernandeš je prošlog januara stigao na pozajmicu iz Benfike, uz opciju otkupa za 45 miliona evra, ali u tekućoj sezoni nije upisao nijedan nastup u Premijer ligi.

Mladi vezista (22) će se vratiti u Benfiku pre nego što spakuje kofere za Istanbul.

BISER ASTON VILE NA METI VELIKANA

Mladi fudbaler Aston Vile Džejden Filogen-Bidas mogao bi da napusti Birmingem na leto nakon što je privukao pažnju evropskih velikana.

Filogen-Bidas igra na poziciji levog krila i ima 18 godina, a važeći ugovor sa Vilom ističe mu u junu.

Klubovi poput Barselone, Borusije Dortmund i Pari Sen Žermena rado bi ga videli u svojim redovima, a interesovanje je od skoro pokazao i Red Bul Lajpcig.

Filogen-Bidas je u tekućoj sezoni za mladi tim Aston Vile postigao pet golova i upisao dve asistencije na deset odigranih mečeva.

KONTE ODBACIO DOLAZAK DŽEKA U INTER 

Trener Intera Antonio Konte rekao je da nije tražio od kluba da dovede fudbalera Rome Edina Džeka.

Inter i Roma pregovaraju o mogućoj zameni igrača, pa bi Džeko mogao u Milano, a Aleksis Sančes u Rim.

„Ništa nisam tražio od vlasnika. Stalno sam govorio da ćemo zadržati sve naše igrače do kraja sezone. Neću da govorim o Džeku, pošto je on fudbaler Rome i poštujem njegov klub i moje igrače. Situacija je jasna, niko ne odlazi, osim ako je neko nezadovoljan i zatraži transfer“, rekao je Konte.

VERONA KUPUJE IVANA ILIĆA

Odlične igre Ivana Ilića u Veroni navele su upravu kluba da najavi otkup njegovog ugovora.

VILJAŠ-BOAŠ NAJAVIO ODLAZAK IZ MARSELJA

Trener Olimpika iz Marselja Andre Viljaš-Boaš najavio je odlazak iz kluba, pa bi srpski reprezentativac Nemanja Radonjić od leta trebao da dobije novog šefa stručnog štaba.

JOŠ JEDAN PARTIZANOVAC U NOVOM PAZARU

Nakon Periše Pešukića i Petar Gigić odlazi na pozajmicu u Novi Pazar.

Gigić je sezonu započeo u mađarskom Ujpeštu, a ove zime se vratio u Srbiju, potpisao ugovor sa Partizanom do 2023. godine i već dogovorio pozajmicu.

❗PETAR GIGIĆ NOVI FUDBALER
NOVOG PAZARA ❗

Doskorašnji fudbaler mađarskog Ujpešta Petar Gigić postao je novi fudbaler…

Posted by Fk Novi Pazar – Zvanična stranica on Friday, January 29, 2021

LIVERPUL LOCIRAO ZAMENU ZA VAJNALDUMA

Teško će Liverpul dovesti štopera u januarskom prelaznom roku i dok „crveni“ traže pravog defanzivca da odgovori na izazove, intezivno prate i vezistu Renata Sančeza.

Upravo njega vide kao naslednika Žoržinja Vajnalduma jer ovaj igrač ne uspeva da se dogovori sa klubom oko novog ugovora. Sančez bi mogao Lil uskoro da zameni Liverpulom i tako reši problem u veznom redu.

Portugalac je bio hit poslednjeg Evropskog prvenstva na kome su „moreplovci“ osvojili titulu, a od tada se nije najbolje snašao u Bajernu. U Lil je stigao 2019. godine za 20 miliona evra.

PARMA DOVELA TALENTA IZ BAJERNA

Fabrizio Romano, poznati fudbalski novinar specijalizovan za transfere, prenosi da je Parma dogovorila pozajmicu Džošue Zircea iz Bajerna.

Narednih šest meseci će ovaj mladić provesti u Italiji, a na kraju sezone će za 15 miliona evra moći da otkupe njegov ugovor. Ipak, postoji klauzula po kojoj do otkupa može doći samo ako Parma ostane u Seriji A.

ATLETIKO DOVEO BRAZILCA

Markos Paulo biće novi igrač Atletiko Madrida, u koji stiže bez obeštećenja iz Fluminensea. On će sa španskim timom potpisati ugovor do leta 2026. godine, a za njega su zainteresovani bili Parma i Inter.

DŽEKA SELE U INTER

Naslovnica Gazete navodi da će Edin Džeko otići u Inter, u zamenu za Sančeza. Ipak, razlika između njihovih plata je 4 miliona evra i za sada je to prepreka.

Uz sve to, smatra se da bi Lautaro Martinez biti ugrožen ako Džeko dođe u Inter.

SOKO DOLAZI

Filipo Falko stiže u Crvenu zvezdu, što je Zvezda i zvanično kroz tizer objavila.

Falko je na italijanskom soko, pa je aluzija više nego jasna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar