Foto:Nenad Mihajlovic/Starsport

Utakmica između Javora i Radničkog je odigrana u nedelju u okviru Superlige Srbije, ali se još nije završila.

Dva dana kasnije objavljeno je da je predsednik niškog kluba, u zamrznutoj funkciji, Ivica Tončev, vređao sudiju Srđana Jovanovića, ali i Slavišu Kokezu, predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

U izveštajima je navedeno da se incident dogodio u 72. minutu kada je arbitar prekinuo meč i zatražio da se loža sa predstavnicima Radničkog isprazni.

S tim u vezi, putem medija se oglasio Dragiša Binić, koji je ranije imao funkciju komesara za integritet takmičenja, istakavši da „svako treba da snosi posledice za svoja dela i da bude kažnjen“.

Tončev je za Nova.rs rekao da je na utakmici bio u svojstvu gledaoca i prokomentarisao ceo slučaj.

„Samim tim što je zvanični dokument izašao iz Fudbalskog saveza Srbije i to što je neko tendenciozno uradio pokazuje šta je cilj. Ja nemam bilo kakav komentar i neću da komentarišem takve stvari. Ja sam bio kao gledalac na utakmici… Pitam se da li je delegat napisao da je klupa Radničkog napadana, bacanjem pikavaca, bacanjem svega? Mi ne želimo da spekulišemo, ne interesuje nas, neka FSS radi svoj posao, mi ćemo da gledamo fudbal“, istakao je Tončev za Nova.rs.

Podsetimo, bura u vezi sa utakmicom se podigla dan po njenom završetku, kada se Javor oglasio saopštenjem.

Razlog za ti je bilo start defanzivca Radničkog Žarka Markovića nad Vanjom Zvekanovim zbog čega je dobio crveni karton u 11. minutu meča.

„Mladi, perspektivni fudbaler Javor Matisa, Vanja Zvekanov, zadobio je tešku povredu u meču sa Radničkim iz Niša, koju mu je izuzetno grubim startom naneo Žarko Marković. Zbog ovakvih nepromišljenih poteza sportske karijere mnogih talentovanih igrača, poput Zvekanova, mogu biti dovedene u pitanje“, navedeno je u saopštenju.

S tim u vezi, medijski prostor je dobio i bivši sudija Milan Radaković koji je govorio o „napadima na Jovanovića“.

„Ne mogu da razumem zbog čega bi bilo kome padalo na pamet da analizira suđenje Jovanovića u Ivanjici. I on i njegov tim su zaslužili najvišu moguću ocenu. Donosio je ispravne odluke kako bi zaštitio igru i igrače. Opravdano je isključio igrača Radničkog koji je pogibeljnim startom teško povredio protivničkog fudbalera. Posle toga je u 70. minutu dosudio čist jedanaesterac za Javor. I nema dileme da je Jovanović postupio ispravno u obe sitaucije“, kazao je Radaković.

Podsetimo, arbitar Jovanović je bio kritikovan i posle utakmice Lige Evrope između Fejenorda o Volfsbergera u Ligi Evrope, kada je dosudio tri penala, ali je bio i pohvaljen posle suđenja u meču Real Madrida i Šahtjora u Ligi šampiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar