Foto: Printskrin/YouTube Superliga Srbija

Fudbalski klub Javor saopštio je da je igrač tog kluba Vanja Zvekanov teško povređen na utakmici sa Radničkim iz Niša.

Incident se odigrao u 11. minutu kada je defanzivac Radničkog Žarko Marković pregrubim startom srušio Vanju Zvekanova, zbog čega je fudbaler Nišlija dobio direktan crveni karton.

Taj trenutak možete i videti na snimku od 35. sekunde, a povređenog Zvekanova zamenio je Luka Radivojević.

PROČITAJTE JOŠ

Iz Ivanjice su pozvali sve sportiste da se takmiče u duhu fer-pleja, koji je od ključnog značaja za karijeru svakog igrača, kao i sveopšteg utisaka o kvalitetu fudbalske lige Srbije.

„Grubi i nepromišljeni potezi koji mogu ugroziti zdravlje, a samim tim i dalju sportsku karijeru igrača, ne mogu se pravdati borbenim žarom na terenu i željom za uspehom.

Mladi, perspektivni fudbaler Javor Matisa, Vanja Zvekanov, zadobio je tešku povredu u meču sa Radničkim iz Niša, koju mu je izuzetno grubim startom naneo Žarko Marković. Zbog ovakvih nepromišljenih poteza sportske karijere mnogih talentovanih igrača, poput Zvekanova, mogu biti dovedene u pitanje“, navodi se u saopštenju.

Stoga, klub iz Ivanjice apeluje na sve igrače da pre svega pokažu uvažavanje kodeksa sporskog ponašanja na terenu koje na prvom mestu ističe korektan i fer-plej odnos.

„Uz podsećanje da je karijera svakog igrača usko vezana za njegovo zdravstveno stanje, Javor Matis trudiće se da sopstevnim primerom utiče na sve klubove i njihove igrače da duh fer igre bude dominantan na terenu“, poručuju iz Ivanjice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar