Foto: Srđan Stevanović/Starsport

"Srđan Jovanović, mladi srpski sudija, sudio je odlično utakmicu između Javora i Radničkog i nije napravio apsolutno nijednu grešku", kaže bivši sudija saveznog ranga Milan Radaković.

PRČOTAJTE JOŠ

Utakmica 13. kola Supelige Srbije u Ivanjici završena je pobedom domaće ekipe od 1:0, a posle meča opet su se mogle čuti kritike na račun Jovanovića.

„Ne mogu da razumem zbog čega bi bilo kome padalo na pamet da analizira suđenje Jovanovića u Ivanjici. I on i njegov tim su zaslužili najvišu moguću ocenu. Donosio je ispravne odluke kako bi zaštitio igru i igrače. Opravdano je isključio igrača Radničkog koji je pogibeljnim startom teško povredio protivničkog fudbalera. Posle toga je u 70. minutu dosudio čist jedanaesterac za Javor. I nema dileme da je Jovanović postupio ispravno u obe sitaucije“, kazao je Radaković.

Od početka fudbalske sezone u Srbiji sudije su pod konstantnim pritiskom.

„To nije dobro za naš fudbal i generalno za suđenje. Mnogi od tih pritisaka su veštački. Ne preterujem ako kažem bar u 99 odsto situacija služe samo kao pokušaj da se ostvari nešto što nije moglo na terenu. I sudije se za sada stvarno dobro drže. Apelujem i pozivam da se sa tim prestane, jer to ne može nikome da donese ništa dobro i pozitivno“, zaključio je Radaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar