Tebas
Foto: EPA-EFE/Ballesteros

Posle odluke UEFA da svi nacionalni šampionati budu završeni do 30. juna savezi su počeli sastanke sa klubovima na kojima će tema biti realizacija preostalih susreta.

Polemike o nastavku prvenstava u ligama Evrope razrešene su odlukom Evropske fudbalske unije da sve utakmice u nacionalnim takmičenjima moraju da budu odigrne do 30. juna.

Pomoć niželigašima

Čelnici Engleske fudbalske lige odlučili su da sa 50 miliona funti pomogne klubove koji se bore s posledicama suspenzija liga zbog pandemije korona virusa, a ovu kratkoročnu pomoć dobiće klubovi koji igraju u Čempionšipu, Ligi 1 i Ligi 2.

Iz tog razloga rukovodstvo Premijer lige zakazalo je sastanak sa predstavnicima klubova za četvrtak i na njemu će se razgovarati o daljim koracima.

Osim naloga UEFA, pritisak na lige predstavljaju i televizijska prava, letnji prelazni rok i obaveze igrača koje slede u julu i avgustu, pa dobro obavešteni fudbalski izvori ističu da će većina prvenstava biti nastavljena u maju.

Ovakav epilog nagovestio je i Havijer Tebas, predsednik La Lige.

„Plan je da sve evropske lige budu nastavljene sredinom maja, ali sve zavis i od pandemije koronavirusa. Moglo bi da se dogodi da takmičenja krenu i ranije, ali je najrealnije da prve utakmice budu odigrane u maju“, rekao je Tebas, prvi čovek španskog takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram