Dušan Tadić, osvajač srpske Zlatne lopte, lider fudbalske reprezentacije i Ajaksa, za Nova.rs je govorio o godini iz snova koju je obeležio Piksi.

Dragan Stojković raširio je krila Tadiću na terenu i sve je rezultiralo plasmanom na Mundijal, i to kako, protiv Portugala u Lisabonu u odlučujućem meču.

PROČITAJTE JOŠ

Tadić je taj meč rešio golom i asistencijom za Aleksandra Mitrovića, a tokom intervjua za Nova.rs, nije propuštao priliku da velike zasluge pripiše Draganu Stojkoviću Piksiju.

„Verovali smo od početka, mislim da nam je Mister sa svojim timom to usađivao od starta, da verujemo da možemo da pobedimo jedan Portugal tamo. Čak nismo dobro krenuli, ali smo počeli da guramo loptu i videli smo da možemo i da treba da ih pobedimo. Eto, bilo je bitno da smo dali taj gol za 1:1 i nastavili smo našu igru. Sigurno da je lepo, sreća nas je i pogledala i Srbija samo treba tako da nastavi da igra“.

Najbolje ste igrali kod bivšeg selektora Slavoljuba Muslina i sad kod Piksija, s tim da je kod Muslina to izgledalo šablonski i manje ofanzivno. Da li ste pomislili kada je došao Piksi, „to je to, čovek je jedna od najboljih desetki svih vremena, znaće kako treba da dišem na terenu“?

„Naravno, to si lepo rekao, kada god smo imali ozbiljnog stratega, sa dobrom disciplinom… Naravno, svi imaju različite filozofije fudbala od Antića i Muslina do Piksija. Plasirali smo se na Svetsko prvenstvo sa njima, kod Muslina sam pružao super partije, i ja i ekipa, bez ekipe to nije bilo moguće jer je tako bila nameštena igra, da dođu svi do izražaja. Sada je kod Piksija situacija takva da se dobro razumemo jer smo slični igrači, slično razmišljamo, hoćemo ofanzivan fudbal, da uživamo. Eto, stvarno je zadovoljstvo igrati za njega i reprezentaciju. Hvala mu što je vratio veru u sve nas, što se svi lepo osećamo i što se gledaoci osećaju lepo, uživamo i mi na terenu i mislim da je narod to prepoznao.“

Nova.rs u Amsterdamu:

Ekskluzivno: Ajaks je samo Tadiću dao stavku ugovora o karijeri posle igračke

Nova.rs i Tadić u Amsterdamu: Sve o moći Piksija, nervozi Portugala, Ajaksu

Možete li preciznije da objasnite šta je drugačije u igri kada ste na terenu sa Sergejem Milinković-Savićem, i sam Piksi je rekao da je glupost da ne možete zajedno?

„Ne znam kakve su to priče. Dobri igrači mogu svi da igraju zajedno. Sve je do trenera, kako to uskladi, namesti. Mislim da napokon imamo trenera koji ne gleda druge, ne gleda protivničku ekipu, bavi se svojom i želi da dominira, ne interesuje ga ko je na protivničkoj strani.  To je pozitivna arogancija, da mislimo da smo bolji od bilo koga i to nam je dalo rezultat, nadam se da će biti sve više takvih trenera i da će da nauče iz toga, da se razvijamo u tom smeru. Mislim da tako možemo najviše da pružimo.“

Narednih dana na portalu Nova.rs bićete u prilici da čitate još delova ekskluzivnog intervjua Dušana Tadića iz Amsterdama, otkrio je zašto je odbio Barsu i Milan, govorio je odlasku Branislava Ivanovića i starom problemu lidera u dresu Srbije.

BONUS VIDEO Dušan Tadić – novogodišnja čestitka čitaocima Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar