Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Ceo tim "orlova", čak 11 naših fudbalera braniće boje devet klubova u grupnoj fazi Lige šampiona, jer su Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović saigrači u Sevilji, kao i Nemanja Radonjić i Mile Svilar u Benfiki.

Najbolji fudbal je opet tu, 32 ekipe raspoređene su u osam grupa, a utakmicama Jang Bojs – Mančester junajted i Sevilja – Salcburg, s početkom u 18.45, kreće nova sezona Lige šampiona.

Titulu brani Čelsi, koji misiju odbrane trona počinje u svom Londonu protiv Zenita na čijem stadionu je zakazano finale, dok će u istoj grupi Veljko Birmančević na domaćem terenu sa svojim Malmeom na megdan Juventusu.

PROČITAJTE JOŠ

Derbi dana biće definitivno okršaj Barselona, ne više tako moćne, i Bajerna, uvek silnog i jednog od glavnih favorita za titulu. Dan kasnije u centru pažnje biće dueli Liverpula i Milana, odnosno Intera i Reala.

Biće neobično i gledati Lionela Mesija u dresu Pari Sen Žermena, dok se Kristijano Ronaldo vratio u Mančester i Junajtedu s dva gola ekspresno vratio sjaj u Premijer ligi proteklog vikenda, pa se isto očekuje i na elitnoj sceni. Na listi najboljih strelaca Lige šampiona vodi upravo Ronaldo protiv Mesija sa 134 prema 120 pogodaka.

Što se tiče srpskih fudbalera, čast u Ligi šampiona braniće 11 igrača – Dušan Tadić (Ajaks), Nemanja Matić (Mančester junajted), Luka Jović (Real), Marko Grujić (Porto), Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Radonjić i Mile Svilar (Benfika), Miralem Sulejmani (Jang Bojs), Aleksandar Kolarov (Inter) i pomenuti Birmančević u dresu Malmea. Adem Ljajić (Bešiktaš), Ivan Šaponjić (Atletiko Madrid) i golman Dušan Marković (Šerif) nisu prijavljeni u svojim ekipama.

Nemanja Matić i Doni van de Bek; Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

U centru pažnje biće sigurno Tadić, kapiten Srbije i Ajaksa, koji je i u zvaničnom predstavljanju na sajtu takmičenja označen kao glavni igrač holandskog velikana. I njegova statistika govori dovoljno, zabeležio je 78 golova i 71 asistenciju na 153 utakmice u dresu „kopljanika“. Tadić igra i po levom krilu, i kao centralni napadač, takozvana „lažna devetka“, jer nije klasičan špic, ali i sa te pozicije fenomenalno predvodi ekipu.

Veliku šansu bi mogao da dobija i Matić u dresu Junajteda, a „crveni đavoli“ su i pre dolaska Ronalda bili glavni favoriti u konkurenciji Atalante, Viljareala i Jang Bojsa, sa kojima otvaraju sezonu. Tako će na premijeri snage moći da odmere Matić i Miralem Sulejmani, uzdanica švajcarskog tima.

U istom terminu od 18.45 će Gudelj i Dmitrović igrati kod kuće protiv Salcburga, dok će Radonjić i Svilar gostovati u Kijevu. Očekuje se i da će Grujić imati minutažu u Portu, pitanje je koliko će Karlo Ančeloti imati poverenje u Jovića kada je reč o napadu Reala.

LIGA ŠAMPIONA, 1. KOLO

Utorak

Grupa E:

Barselona – Bajern 21.00

Dinamo Kijev – Benfika 21.00

Grupa F:

Jang Bojs – Mančester junajted 18.45

Viljareal – Atalanta 21.00

Grupa G:

Sevilja – Salcburg 18.45

Lil – Volfsburg 21.00

Grupa H:

Čelsi – Zenit 21.00

Malme – Juventus 21.00

Sreda

Grupa A:

Mančester siti – Lajpcig 21.00

Briž – PSŽ 21.00

Grupa B:

Liverpul – Milan 21.00

Atletiko Madrid – Porto 21.00

Grupa C:

Bešiktaš – Borusija D. 18.45

Sporting – Ajaks 21.00

Grupa D:

Šerif – Šahtjor 18.45

Inter – Real 21.00

BONUS VIDEO Teška povreda mlade nade Liverpula Harvija Eliota

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar