Pre dolaska Dragana Stojkovića Piksija, fudbalska reprezentacija Srbije bila je oaza sukoba i nesuglasica na relaciji selektor - igrači.

Teško je i izbrojati sve odlaske, privremene i trajne, teške reči koje su pale, nesuglasice, a Dušan Tadić, aktuelni kapiten i lider Orlova, imao je svojevremeno sličnu epizodu sa Radovanom Ćurčićem.

PROČITAJTE JOŠ

U eri nekadašnjeg trenera Javora, Srbija je ostala privremeno bez najkreativnijeg igrača, kom je Piksi dao odrešene ruke.

Rezultat toga je već poznat, Orlovi su overili Mundijal ispred Portugalaca, sada ostaje da se samo dobra atmosfera iskoristi i dodatno pojača pred Mundijal koji će se odigrati u decembru, a Tadić je o priprema i prethodnoj eri Mundijala govorio u velikom prazničnom intervjuu za Nova.rs.

Piksi je već naveo da mu se dopada što se na Mundijal praktično dolazi iz klubova, nema dugih priprema, kako vama to deluje?

„To je prednost, bićemo u formi, igraćemo u klubu. Nema šta, pripremimo se najbolje što je moguće i idemo da pokažemo šta znamo i umemo.“

Mogu li te duge pripreme od skoro mesec dana da „ubiju“ duh i stvore nervozu?

„Nije, obično se izgradi dobra atmosfera, super su momci, moramo da se prilagodimo na svaku vrstu situacije, nema problema, kako god bude.“

Nova.rs u Amsterdamu:

Tadić za Nova.rs o gluposti da ne može da igra sa SMS-om i hemiji s Piksijem

Kako su se Piksi, Pearl Jam i reprezentacija Tibeta sreli u Amsterdamu

Ekskluzivno: Ajaks je samo Tadiću dao stavku ugovora o karijeri posle igračke

Nova.rs i Tadić u Amsterdamu: Sve o moći Piksija, nervozi Portugala, Ajaksu

Da li je 2018. na vas uticala situacija sa Banetom Ivanovićem i može li se sa ove vremenske distance nešto više reći o tome?

„Koliko god da hoćeš da kažeš da nešto ne utiče na tebe, naravno da dosta stvari utiče. I dosta igrača se promenilo, bilo je 10 ili 11 igrača koji nisu igrali u kvalifikacijama ranije, drugačija je ekipa bila i tim… Bilo je sve drugačije, nije bilo lako. Mislim da smo svakako morali da prođemo grupu, ali lepo je iskustvo da učestvuješ na Svetskom prvenstvu.

Da li je generalno postojao mali problem ega u timu, bilo je mnogo igrača sa liderskim osobinama, to se preplitalo i sa sukobima pojedinaca sa selektorima. Sada ste lider tima i imate dosta mlađih igrača uz sebe, podseća li to na Ajaks?

„Podseća me. Mislim da je najbitnije da se ne gleda lični interes. Još je bolje ako imamo više lidera, nema problema. Samo ne treba da budeš sujetan i da gledaš lični interes, već interes ekipe, i naravno da ti kao individua hoćeš da pomogneš tom timu koliko je moguće, ali da interes ekipe bude na prvom mestu. Kad se svi okupe, u klubu ili reprezentaciji, mislim da ekipa mora da bude iznad svega, pa onda sve ostalo“, naglasio je Tadić.

BONUS VIDEO Tadić o Mitrovom golu u Lisabonu, krađi vremena i nervozi Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare