Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković saopštio je spisak od 26 igrača koji će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ...

Švajcarci će na šampionatu „starog kontinenta“ igrati protiv Velsa, Italije i Turske u okviru grupe „A“, a Petković je odlučio da na put povede proverene snage, dok će za ovu selekciju nastupiti i fudbaleri koji nisu ostali u dobrom sećanju ljubiteljima fudbala u Srbiji.

Na spisku su se našli Granit Džaka (Arsenal) i Đerdan Šaćiri (Liverpul), fudbaleri koji su pogodili gol Srbije na utakmici Svetskog šampionata u Rusiji 2018. godine, nakon čega su izazvali veliki incident proslavivši golove pokazivanjem simbola takozvanog „albanskog orla“.

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Pored njih, Švajcarsku će u njenom petom nastupu na smotri najboljih selekcija Evrope predstavljati Fabijan Šer iz Njukasla, Mario Gavranić iz Dinama iz Zagreba, Bril Embolo iz Atalante…

Sa spiska su otpali novopečeni čuvar mreže Borusije iz Dortmunda Gregor Gobel, potom vezista Dan Ndoje, kao i napadač Andi Zekiri.

Spisak Švajcarske za nastup na Evropskom prvenstvu 2021. godine

Golmani: Ivon Mvogo (Psv), Jonas Omlin (Monpelje), Jan Zomer (Borusija Menhengladbah)

Odbrana: Manuel Akandji (Borusija Dortmund), Loris Benito (Bordo), Eraj Komart (Bazel), Niko Elvedi (Borusija Menhengladbah), Džordan Lotomba (Nica), Kevin Mbabu (Volfsburg), Bećir Omeragić (Cirih), Rikardo Rodriges (Torino), Fabian Šer (Njukasl), Silvan Vidmer (Bazel)

Vezni red: Kristian Fasnaht (Jang Bojs), Edimilson Fernandeš (Majnc), Remo Frojler (Atalanta Bergamo), Mario Gavranović (Dinamo Zagreb), Admir Mehmedi (Volfsburg), Granit Džaka (Arsenal), Denis Zakaria (Borusija Menhengladbah), Đibril Sov (Ajntraht Frankfurt), Ruben Vargas (Augsburg)

Napad: Bril Embolo (Borusija Menhengladbah), Đerdan Šaćiri (Liverpul), Haris Seferović (Benfika), Stiven Cuber (Ajntraht Frankfurt)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram