Foto: Starsport

Superliga ponovo "poleće", a svetlo reflektora će jednim delom biti usmereno i na dešavanja van Ljutice Bogdana i Humske,

Situacija je pred početak prolećnog dela Superlige Srbije relativno jasna – Crvena zvezda grabi ka šestoj vezanoj, a ukupno 34. tituli prvaka zemlje sa deset bodova prednosti u odnosu na Partizan, crno-beli će pokušati da se vrate u šampionsku trku, ali im i drugo mesto donosi priliku da se kroz kvalifikacije domognu Lige šampiona, pa će, očekivano, najviše pažnje biti usmereno na mečeve koje igraju crveno i crno-beli.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, i ostali članovi elitnog ranga takmičenja kada je u pitanju srpski fudbal imaju šta da ponude, a posebno se ističe pet fudbalera na koje bi tokom prolećnog dela sezone trebalo obratiti pažnju.

Muhamed Badamosi (Čukarički)

Napadač Čukaričkog je tokom prvog dela sezone pokazao da poseduje ogroman kvalitet, a 24-godišnji momak iz Gambije koji je na Banovo brdo stigao iz Kortrijka je postigao devet golova na 19 susreta.

Odlikuje ga velika fizička snaga, a Badamosi bi mogao da eksplodira u drugom delu sezone, nakon što je sa Čukaričkim odradio čitave pripreme, i potvrdi status ne samo sjajnog pojačanja, već i jednog od najboljih stranaca koji su igrali u domaćem fudbalu, a da nisu nosili dres Zvezde ili Partizana. Interesantno je da je čal četiri puta utakmicu završio sa dva gola – protiv Rasinga iz Luksemburga u kvalifikacijama za Ligu konferencija, te protiv Mladosti iz Novog Sada, Mladosti iz Lučana i Vojvodine.

Pored toga je dodao i tri asistencije.

Ifet Đakovac (TSC)

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Tim iz Bačke Topole već neko vreme je jedan od najvećih hitova domaćeg prvenstva, a Đakovac je u prvom delu sezone eksplodirao. Sedam golova na 18 utakmica je odličan učinak za centralnog vezistu, uz još dve asistencije, što je dovelo i do interesovanja Partizana, u kom je mladić iz Sjenice rođen 1997. godine i počeo profesionalnu karijeru, mada nije zabeležio debi u crno-belom dresu. Ipak, zasad ostaje u TSC-a i polako ali sigurno gradi status jednog od najboljih vezista lige.

Martin Mirčevski (TSC) 

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mladić rođen u Bitolju u februaru 1997. godine stigao je iz akademije Pandev, novopečeni je reprezentativac Severne Makedonije u januaru 2022. godine, a u dresu TSC-a je uz Đakovca blistao i rivale dovodio do ludila na levom krilu.

Osam golova za ovaj klub u prvoj polusezoni, uz sjajan het-trik protiv Kolubare, privukli su pažnju, a Mirčevski bi trebalo da bude prava uzdanica TSC-a u drugom delu sezone.

Andrija Majdevac (Novi Pazar) 

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Napadač Novog Pazara je sedam puta postigao gol u prvom delu sezone, bio jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate tima sa Jošanice, uz dva puta po dva gola – protiv Mladosti iz Novog Sada i protiv Javora iz Ivanjice. Ovaj 25-godišnjak je u Novi Pazar sitgao nakon bogate internacionalne karijere, pošto je nastupao za Napredak, Inđiju, Balzan sa Malte, AEL Limasol, Etnikos, da bi u julu 2022. ponovo zaigrao u Superligi.

Miloš Pantović (Voždovac)

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nekada mlada nada Vojvodine, potom i Crvene zvezde, napustio je ekipu sa Marakane u julu 2020. godine i otišao na pozajmicu u Voždovac, za koji od jula 2021. nasutpa kao punopravni član kluba, a poverenje je uzvratio odličnim partijama uz šest golova. Pantović je takođe bio na listi želja Partizana, ali će proleće ipak odigrati po svemu sudeći na „krovu“.

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar