Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Selektor Portugala Fernando Santoš rekao je da je gol protiv Srbije u nadoknadi bio čist i da se glavni arbitar izvinio posle meča.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija i Portugal su odigrali nerešeno 2:2 u meču drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Pogotke za Portugalce dao je Diogo Žota, a za Srbiju Aleksandar Mitrović i Filip Kostić u drugom poluvremenu.

Gosti su na stadionu „Rajko Mitić“ postigli još jedan pogodak, kada je Kristijano Ronaldo bio brži od Marka Dmitrovića na jednoj lopti ka kojoj je Dmitrović krenuo.

Stefan Mitrović je tu loptu izbacio sa gol-linije, mada se na usporenom snimku da je ona ušla u gol celim obimom.

Portugalski mediji su pitali da li će se Savez žaliti FIFA i UEFA, a Santoš je rekao da ne zna šta će raditi. U centru pažnje bio je sudija iz Holandije, Makelije.

„Pre svega, u prvom delu utakmice, naša selekcija je bila vrlo usredsređena, nismo gubili loptu. Srpski tim je bio super-ofanzivan. U drugom delu smo bili pasivniji i nismo uspeli da zaštitimo gol, primili smo ga brzo. Kao što sam rekao portugalskim medijima, o situaciji iz nadoknade, sudija sa posle ove situacije izvinio, ali nećemo da odustanemo od svega ovoga“, rekao je Santoš na konferenciji.

Prokomentarisao je i samu situaciju kod nepriznatog gola Ronalda.

„Vrlo jasno, video je da je bio gol. Nije mu bilo jasno zašto je došlo do takve reakcije, prosto tako stoje stvari. Isto je reagovao kao i drugi igrači koji su bili nervozni“, dodao je Santoš.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar