Foto: EPA-EFE/Nigel Roddis

Li Mejson, sudija iz VAR sobe na meču Arsenala i Brentforda dobio je otkaz zbog kardinalne greške koja može skupo da košta "tobdžije".

Arsenal i Brentford su odigrali nerešeno 1:1. Prvi je poveo tim iz severnog Londona, golom Leandra Trosara u 66. minutu, a Brentford je izjednačio u 74.

PROČITAJTE JOŠ:

Ajvan Toni je dao gol za 1:1, iako je Kristijan Norgard bio u ofsajdu pre nego što je asistirao Toniju.

Kako je pre gola bilo više dodavanja, Mejson u VAR sobi nije povukao liniju kada je trebalo i Brentford je dobio neregularan gol kojim je Arsenal potencijalno oštećen za dva boda.

„Tobdžijama“ ta dva boda znače utoliko više jer su posle poraza od Mančester sitija pali na drugo mesto tabele Premijer lige, doduše sa utakmicom manje.

Mejson više neće raditi utakmice Premijer lige, javio je Skaj sport, nakon što je bio prinuđen da napusti PGMOL, odnosno sudijsku organizaciju arbitara Premijer lige.

Sudija je organizaciju napustio, kako se navodi, sporazumnim prekidom saradnje, a Mikel Arteta, menadžer Arsenala je grešku za gol Brentforda nazvao nedopustivom.

Mejson je 15 godina radio kao sudija u Premijer ligi i bio je akter na 287 mečeva engleskog elitnog takmičenja, poslednju još na kraju sezone 2021/2022.

Pedesetjednogodišnjak je ove sezone radio samo kao VAR sudija, a već je dvaput pravio greške zbog kojih je trpeo kritike i sankcije. Prvi put se to desilo u septembru na meču Njukasla i Kristal Palasa.

Sudijska organizacija se kasnije izvinila za grešku, a Mejson je tokom karijere ukupno sudio na 500 utakmica od 1998. godine.

Organizacija mu se zahvalila na saradnji svih prethodnih godina kratkim saopštenjem u nekoliko rečenica, želeći mu sve najbolje u budućnosti.

BONUS VIDEO: VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar