Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Strazbur i Ren podelili su bodove u premijernom meču 12 kola francuske Lige 1, odigravši 1:1 (1:0). Inače, izuzetno emotivan i lep početak imala je utakmica, s obzirom na to da su igrači umesto standardne "postavke" pri predstavljaju igrača, napravili slovo "M" u čast preminulog kralja fudbala Dijega Armanda Maradone.

Domaći tim, čijom odbanom komanduje srpski reprezentativac Stefan Mitrović, poveo je u 24. minutu preko Adriena Tomasona.

PROČITAJTE JOŠ

Stekao se utisak da bi Strazbur koji je na samom dnu francuskog šampionata, gde zauzima pretposlednje mesto, mogao do sva tri boda, ali su stvari krenule nizbrdo u 40. minutu, kada je isključen kapiten Mitrović.

Neoprezno je srpski štoper startovao, praktično kao poslednji igrač odbrane i to s leđa na napadača Rena, te mu je glavni sudija pokazao put u svlačionicu u finišu prvog poluvremena.

Trudio se Strazbur s desetoricom na terenu protiv favorizovanog Rena, ali je odbrana kapitulirala u 60. minutu kada je  Unoua pogodio.

Ipak, grčevito se domaćin borio i na kraju je uspeo da sačuva bar bod iz žestoke borbe s nezgodnim rivalom, sedmoplasiranim timom na tabeli Lige 1.

Liga 1, 12. kolo

Petak:

Strazbur – Ren 1:1 (1:0)

(Tomason 24 – Unou 60)

Subota:

Marselj – Nant 17

PSŽ – Bordo 21

Nedelja:

Lion – Rems 13

Lens – Anže 15

Lorien – Monpelje 15

Mec – Brest 15

Monako – Nim

Nica – Dižon 17

Sent Etjen – Lil 21

Foto: Printscreen/Sofascore/Liga1

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar