Savo Milošević objašnjava na konferenciji za novinare situaciju u ekipi Partizana
Foto: Starsport

Partizan sutra u 21 sat na stadionu u Humskoj ulici počinje kvalifikacije za Ligu Evrope, a protivnik u 1. kolu biće mu letonski RFS.

PROČITAJTE JOŠ

Savo Milošević, trener crno-belih, je pozvao svoje igrače na oprez jer ekipa iz Letonije nije nimalo naivna.

„Trudili smo se da se dobro spremimo. Važno je da svi konkurišu za tim osim Lazara Markovića. Dobro smo prošli i na testu za koronavirus, nikakvih problema nema. Rival ima kapacitet da nam napravi problem ako ih ne shvatimo ozbiljno svih 90 minuta. Imaju dosta stranaca, imaju iskustva i potrebna je maksimalna opreznost ako želimo povoljan rezultat. Znamo da su prošle godine napravili mnogo problema ljubljanskoj Olimpiji“, rekao je Milošević.

Trener ekipe iz Humske očekuje od svojih igrača da nateraju RFS da se brani u Beogradu.

„Kroz posed lopte moramo da ih nateramo na to čak i ako nisu planirali tako da igraju. Ključ je da mi odradimo naš deo posla i da igramo utakmicu koja nama odgovara. Na našem stadionu se osećamo komotno i tu prednost treba maksimalno da iskoristimo“.

Milošević je rekao da odsustvo publike nije tako veliki hendikep u ovoj fazi takmičenja.

„Mi smo ekipa koja je navikla da igra bez publike, nije nam prvi put“, rekao je Milošević aludirajući na brojne kazne i igranje u Evropi pred praznim tribinama.

On je zatim potvrdio ono što su mnogi već primetili, a to je da je protivnik Partizan najopsaniji posle prekida igre.

„Letonci imaju dosta igrača koji su visoki preko 1.90. Za letonske uslove imaju i ozbiljno iskustvo, znaju da igraju ovakve utakmice. To su im vrline, a njihove mane ću ostaviti za sebe. I naravno da ih imaju“.

Šef struke je ostao pri stavu da je odluka o odigravanju jedne utakmice u kvalifikacijama loša za Partizan.

„Moj najveći problem i činjenica od koje najviše strahujem jeste to što se igra jedan meč. I poravnog nema. To je ogroman pritisak i prednost za slabije rivale. To može da bude prednost u završnici kvalifikacija kada mi budemo igrali s jačim ekipama od nas pa možemo da ih iznenadimo u jednom meču“.

Partizan u kvalifikacijama za evropska takmičenja nije samo skupljao bodove i novac, već je često u protivničkim ekipama pronalazio i pojačanja. Nekada su to bili Medo Kamara iz Helsinkija ili Ismail Beko Fofana iz Širaka.

„I ja sam nastavio tu praksu, Maki Banjak je igrao protiv nas prijateljsku utakmicu u dresu Olimpije. Tu sam ga video, znači ne mora meč da bude samo takmičarski da bismo se uverili u nečiji kvalitet“.

Miki Banjak kontroliše loptu u odbrani Partizana
Miki Banjak Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Na kraju je Milošević rekao koji su ciljevi Partizana.

„Pored pobede važno je i da svi igrači završe meč zdravi. Nadam se da ćemo sutra igrati na evropskom nivou, želim da budemo agresivni, jaki i pre svega strpljivi. Naročito ako stvari u nekom trenutku ne budu išle kako treba“, zaključio je Milošević.

Sejduba Suma je trenirao poslednja dva dana sa ekipom i biće u kombinaciji za ukatmicu za letonskim RFS-om.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare