Foto: FSS

Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije, rekao je da je zadovoljan igrom i rezultatom prijateljske utakmice protiv Jamajke.

„Orlovi“ su odigrali nerešeno 1:1 u japanskom Miki Sitiju, nedaleko od Kobea.

„Napravili smo u pauzi četiri izmene, promenili sistem i to je dalo rezultat. Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu, utakmica je bila jako zahtevna u fizičkom smislu. Protivnik je bio izuzetno spreman i bukvalno se na svaku loptu išlo sa dosta faulova, što je nama stvaralo probleme. Nemam razloga da budem nezadovoljan, tim pre što je u našem timu bilo puno debitanata, ako se ne varam čak šest-sedam u startnoj postavi“, rekao je Stojković za sajt FSS.

PROČITAJTE JOŠ

Drugo poluvreme je pokazalo da fudbal ume da bude veoma kreativan i da zadovolji sve, kako njih koji ga igraju, tako i nas na klupi i ljude koji prate utakmicu na televiziji, rekao je Stojković.

„Moram još jednom da pomenem faktore koji nam nisu išli u prilog, pre svega dalek i naporan put, kao i vremensku razliku u Japanu. Momci još uvek imaju problema sa spavanjem i ovo što su odigrali ja im zaista čestitam“.

Strahinja Pavlović je u osmom nastupu za reprezentaciju postigao prvi gol, a dobio je aplauze i zbog sjajnog klizećeg starta kada je zaustavio opasnu kontru Jamajke.

„Strahinja je ušao u drugom poluvremenu i videlo se da je uneo svežinu. Čini mi se da igra sa mnogo samopouzdanja, što je jako važno za mladog igrača. Zaslužuje pohvale za gol koji je postigao. I to desnom nogom, što je bilo iznenađenje za sve nas, a pretpostavljam i za njega samog. Sa druge strane, ne sme da pravi neke greške koje su jednostavno nedozvoljene. A to je da gubi loptu bez ikakve potrebe i da daje protivniku prostor, pa onda moramo da trčimo po ovakvom vremenu. Da, to sam zaboravio… pored svih ovih problema koje sam nabrojao, bilo je i dosta sparno i jako teško vreme za trčanje“.

Mogla je Srbija i do potpunog preokreta, da je šut Nemanje Gudelja u poslednjem minutu bio malo precizniji.

„Idealna pozicija, već sam je video u mreži. Praktično, samo da je pogodio okvir gola. Gudelj je igrač koji ima izuzetno precizan i jak šut. Mislio sam da će ići na varijantu jačine, a ne tehnike. On se opredelio za ovo drugo i nažalost pogrešio. Ali nema veze, ništa se ne bi promenilo u mom stavu o utakmici i da smo pobedili Jamajku. Jedno je sigurno, momci su pružili makismum i ne bi bilo pošteno da su izgubili. U svakom slučaju, jedno veliko iskustvo za debitante, oni će celog života pamtiti ovaj dan jer su prvi put u karijeri branili boje najboljeg tima svoje zemlje“, zaključio je Stojković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram