Foto: FSS

Fudbaleri Srbije odigrali su prijateljski meč protiv Jamajke (1:1), a duel nije baš mnogima dao nadu da u budućnosti mogu do seniorskog dresa.

PROČITAJTE JOŠ

Veliki broj igrača pokazao je da je ipak neophodno još vremena za sazrevanje i preskok sa U21 nivoa, poput Save Arangela Čestića, a najviše razloga za nezadovoljstvo ima golman Đorđe Nikolić.

„Pregoreo“ je u želji da se dobro pokaže u odsustvu neprikosnovenih Rajkovića i Dmitrovića, što je bilo kobno – njegov kiks je doneo vođstvo ekipi Jamajke, zasenivši i dobre poteze poput jedne parade koja je usledila nakon toga.

Dragan Stojković Piksi ga je zamenio u poluvremenu, šansu je dobio Marko Ilić iz Kortrajka, koji je imao manje posla u nastavku, zbog bolje igre Srbije.

Njoj je najviše kumovao Strahinja Pavlović, koji čak ni ovde, u kombinovanom sastavu Orlova, spada u red mlađih igrača.

Ipak, karakter, želja da komanduje i povezuje odbranu pokazali su da je spreman da uskoči u šine standardnog reprezentativca.

Bilo je naznaka za to i u prve tri kvalifikacione utakmice, Pavlović je to „zabetonirao“ i u prijateljskom meču, iako je bilo bojazni jer nije imao utakmice u nogama u Monaku.

Usledila je pozajmica u Serkl Briž, tu i u dresu Srbije, Pavlović je potvrdio da nema bez razloga Piksijevo poverenje.

Za njega je ova utakmica bila sve samo ne prijateljska, čak je pred kraj meča zbog jednog oštrog uklizavanja umalo došlo do incidenta, a malo njegove „vatre“ nedostajalo je nekolicini igrača.

Pre svih Željku Gavriću, koji ni u Crvenoj zvezdi nije uspeo da se nametne, a u prvom poluvremenu je učinio ono što Stojković najmanje voli.

U kontri, kada je imao uletanje dvojice saigrača, nije izabrao čak ni možda riskantniji, ali ofanzivni pas, već se okrenuo i vratio loptu nazad, usporivši akciju.

Izostala je kreacija, nisu mnogo mogli zbog toga da pruže ni Joveljić ni Makarić, ekipa je samo dobila stabilnost uvođenjem Spajića i Pavlovića, i to bi bilo praktično sve od Orlova u prvom meču.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare